Recept

Vegetarisk vardagsmat - Pasta med citron och chili

Med inspiration från Italien presenterar vi vår krämiga, lakto-ovo vegetariska linguine med citron och chili. Stek Quorn Bitar i olivolja och citronsaft tills de är härligt gyllenbruna och krydda dem med färsk vitlök och chili. Bind ihop smakerna med grädde, rivet citronskal och lite basilika, så har du en god och snabb måltid!

Portioner 4

15 min

Enkelt

451 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Bitar

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • Förpackning med 300 g frysta Quorn Bitar
  • 1 buljongtärning
  • 225 g torkad linguine eller spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron (skal och saft)
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • Nymalen svartpeppar
  • 3 matskedar färsk basilika, finskuren
  • 50 ml vispgrädde (valfritt)

Tillagning

  1. Lös upp buljongtärningen i en stor kastrull med kokande vatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hetta samtidigt upp oljan i en stekpanna, lägg i Quorn Bitarna, häll citronsaften över och stek bitarna i 5-6 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt vitlök, röd chili och stek ytterligare 3 minuter under omrörning.
  4. Låt pastan rinna av och lägg den i stekpannan med Quorn Bitarna, tillsätt citronskal och vispgrädde och krydda med svartpeppar. Rör ned basilikan och servera.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

4 out of 5 stars (79)

Niki

5 out of 5 stars

Väldigt gott, hade ingen chili frukt så slängde i lite tabasco och chilli krydda funkar toppen

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme