Recept

Vegetarisk stroganoff

Servera vår härligt krämiga vegetarisk stroganoff med tomater, lök och en klick créme fraiche för en värmande och mättande lakto-ovo vegetarisk måltid.

Portioner 4

20 min

Enkelt

473 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Filéer

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 300g Quorn Filéer
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g okokt ris

Tillagning

  1. Tina filéerna.        
  2. Koka riset enligt anvisning.
  3. Skala och hacka löken fint. Skär filéerna i avlånga strimlor och fräs sedan tillsammans med lök i olja några minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré.
  4. Häll i passerade tomater, crème fraîche och senap. Späd eventuellt ut med lite vatten. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med kokt ris.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

4 out of 5 stars (96)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme