Recept
Snabb, vegetarisk gryta med Quorn - recept på snabb middag
Prova vårt snabblagade och enkla recept på en lakto-ovo vegetarisk rätt som du tillagar på 15 minuter. En härligt krämig Quornfilégryta gjord på Quorn filéer, champinjoner, sockermajs, lök och ärtor.
Portioner 4
17 min
Enkelt
337 kcal
(Per portion)
Gjorda med Quorn Filéer
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 6 Quorn Filéer
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 gul lök, mycket fintärnad
- 2 vitlöksklyftor, mosade
- 100 g svamp, som miniportabello, tunt skivade
- 450 ml mellanmjölk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk dijonsenap
- 100 g broccolibuketter, blancherade i varmt vatten i 2 minuter
- 75 g konserverat majs
- 75 g frysta ärtor
- 2 msk majsstärkelse, utblandat i 3 msk av mjölken
- 50 g mogen vegetarisk cheddar, riven
Tillagning
- Värm 1 msk vegetabilisk olja på medelhög till hög värme och stek löken i 3 minuter. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och svamp, rör om väl och låt steka under lock i 2 minuter. Rör om vid behov.
- Rör i mjölken, den smulade buljongtärningen och dijonsenapen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
- Värm under tiden 1 msk olja i en stor stekpanna och stek Quorn-filéerna i 5 minuter. Vänd ofta. Tillsätt till såsen och tillaga på medelhög till hög värme i 5 minuter. Rör därefter i broccoli, majs och ärtor. Höj värmen och tillsätt majsstärkelsen. Rör om tills det har tjocknat. Tillaga i ytterligare 2 minuter under lock tills samtliga ingredienser är rykande varma. Rör i den rivna osten.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Veg
Väldigt god och väldigt enkel att tillaga