Loading
Recept

Snabb, vegetarisk gryta med Quorn - recept på snabb middag

Prova vårt snabblagade och enkla recept på en lakto-ovo vegetarisk rätt som du tillagar på 15 minuter. En härligt krämig Quornfilégryta gjord på Quorn filéer, champinjoner, sockermajs, lök och ärtor.

Portioner 4

17 min

Enkelt

337 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Filéer

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 6 Quorn Filéer
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök, mycket fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 100 g svamp, som miniportabello, tunt skivade
  • 450 ml mellanmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 100 g broccolibuketter, blancherade i varmt vatten i 2 minuter
  • 75 g konserverat majs
  • 75 g frysta ärtor
  • 2 msk majsstärkelse, utblandat i 3 msk av mjölken
  • 50 g mogen vegetarisk cheddar, riven

Tillagning

  1. Värm 1 msk vegetabilisk olja på medelhög till hög värme och stek löken i 3 minuter. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och svamp, rör om väl och låt steka under lock i 2 minuter. Rör om vid behov.
  2. Rör i mjölken, den smulade buljongtärningen och dijonsenapen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Värm under tiden 1 msk olja i en stor stekpanna och stek Quorn-filéerna i 5 minuter. Vänd ofta. Tillsätt till såsen och tillaga på medelhög till hög värme i 5 minuter. Rör därefter i broccoli, majs och ärtor. Höj värmen och tillsätt majsstärkelsen. Rör om tills det har tjocknat. Tillaga i ytterligare 2 minuter under lock tills samtliga ingredienser är rykande varma. Rör i den rivna osten.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

4 out of 5 stars (46)

Veg

5 out of 5 stars

Väldigt god och väldigt enkel att tillaga

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme