Loading
Recept

Quornfiléer med quinoa & dukkaj - recept

Prova vårt ovo-vegetariska recept på Quorn Filéer med quinoa och dukkah, en riktigt härlig smakupplevelse.

Portioner 4

25 min

Enkelt

317 kcal
(Per portion)

Veganskt

Gjorda med Quorn Filéer

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Filéer
  • 3 tsk dukkah
  • 1 msk olivolja
  • 300 g quinoa
  • 6 dl vatten
  • 1 matsked pinjenötter, rostade
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 stort knippe persilja, finhackad
  • 1 litet knippe mynta, finhackad
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 matskedar tranbär, hackade

Tillagning

  1. Häll quinoan och vattnet i en kastrull, koka upp och låt det sedan sjuda i 10 minuter tills quinoan är mjuk. Häll av vattnet och låt quinoan svalna.
  2. Strö dukkah över filéerna. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek filéerna i 10 minuter tills de blir gyllenbruna. Vänd filéerna ofta.
  3. Rör ihop quinoan, pinjenötterna, salladslöken, persiljan, myntan, apelsinjuicen och tranbären i en skål.
  4. Servera filéerna på en bädd av quinoasallad.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (27)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme