Quorn teriyaki med ris

Laga en god och enkel vegetarisk asiatisk middag med Quorn Bitar och teriyakisås på endast 20 minuter. Receptet är framtaget av Alma Hassan som driver Instagram-kontot snackstoshare.
Portioner 4
30 min
Enkelt

Gjorda med Quorn Bitar
Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300g Quorn Bitar
- 250g broccoli
- 1 röd lök
- 1 röd paprika
- ½ finhackad chilifrukt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk riven ingefära
- 2 dl teriyakisås
- 1 ½ dl vatten
- 1 lime (saften)
- Salladslök
- Färsk koriander
- Salt & peppar efter smak
- Olja till stekning
- Ris för 4 personer
Tillagning
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda Quorn Bitar med teriyakisås, vatten, limesaft, chili, ingefära och vitlök. Ställ åt sidan.
- Hacka lök och skär upp paprika och broccoli. Hetta upp en panna med olja. Stek lök, paprika och broccoli tills löken mjuknar något.
- Tillsätt Quorn Bitar och såsen och stek i någon minut till.
- Krydda med salt och peppar.
- Låt puttra i 5–10 minuter.
- Servera med ris och toppa med koriander.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.