Quorn teriyaki med ris

Laga en god och enkel vegetarisk asiatisk middag med Quorn Bitar och teriyakisås på endast 20 minuter. Receptet är framtaget av Alma Hassan som driver Instagram-kontot snackstoshare.

Portioner 4

30 min

Enkelt

Gjorda med Quorn Bitar

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 300g Quorn Bitar
  • 250g broccoli
  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • ½ finhackad chilifrukt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 lime (saften)
  • Salladslök
  • Färsk koriander
  • Salt & peppar efter smak
  • Olja till stekning
  • Ris för 4 personer

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda Quorn Bitar med teriyakisås, vatten, limesaft, chili, ingefära och vitlök. Ställ åt sidan.
  3. Hacka lök och skär upp paprika och broccoli. Hetta upp en panna med olja. Stek lök, paprika och broccoli tills löken mjuknar något.
  4. Tillsätt Quorn Bitar och såsen och stek i någon minut till.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Låt puttra i 5–10 minuter.
  7. Servera med ris och toppa med koriander.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.