
Picknick Vegetarisk Sallad Med Quornbitar

En sommarfavorit vegetarisk sallad som kan serveras blandat eller så kan alla välja det de gillar bäst. Quorn Bitar marinerade i honung, soja och lime kan snabbt stekas direkt från frysen. Perfekt att ta med på en vegetarisk picknick!
Portioner 4
25 min
Enkelt
882 kcal
(Per portion)
7,2g fett
(Per portion)

Gjorda med Quorn Pieces
Glutenfri
Ingen soja
Hög proteinhalt
Inga artificiella ingredienser
Cook mode (Keep screen awake)
Ingredienser
-
300g Quorn Pieces
-
200g pasta
-
1 burk svarta bönor
-
1 burk kikärtor
-
1 liten burk majskorn
-
Inlagd Jalapeño efter smak
-
250g små tomater
-
50g böngroddar
-
1 påse salladsblad
-
50g rostade solrosfrön
-
Marinad:
-
½ dl soja
-
½ dl rapsolja
-
2 msk honung
-
1 pressad lime
-
Kall sås till servering:
-
2 dl vegansk fraîche
-
½ dl sweet chilisås
-
Salt
-
Svartpeppar
Tillagning
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Ta ut Quorn Bitar ur frysen, klipp upp påsen och häll i marinaden. Blanda runt och låt påsen stå framme på bänken.
- Sås: Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj tomater, böngroddar och salladsblad. Dela tomaterna.
- Blanda pasta, bönor, tomater, böngroddar och salladsblad.
- Stek Quorn Bitar hastigt på medelhög värme i olja, toppa salladen med de stekta bitarna och rostade solrosfrön. Servera med den kalla såsen.






