
Varför inte byta ut köttet i din kebab mot vår smakrika Quorn Vegan Korv? Utmärkt till grillfesten eller som en snabb och enkel måltid.
Ingredienser
Kebabspett:
- 6 Quorn Vegan Korv, skurna i 3 delar diagonalt
- 8 snackpaprikor, blandade färger, skurna i fyra delar
- 2 squash, skurna i ca 2,5 cm tjocka skivor
- Marinad:
- 1 apelsin, saft och skal
- 1 lime, saft och skal
- 2 msk raps- eller olivolja
- 2 msk färsk mynta, hackad
Sallad:
- 100 g ruccola
- 1 apelsin, skalad och delad
- 150 g kokta rödbetor, skurna i tunna skivor
- 25 g rostade pinjenötter
- 4 grillspett av metall eller trä (om träspett, blötlägg i vatten i 2–3 minuter före användning så att de inte börjar brinna)
Tillagning
- Rör ihop ingredienserna till marinaden och spara 2 msk till salladsdressing.
- Häll den återstående marinaden över korven och marinera den i 30 minuter eller över natten i kylskåp.
- Trä spetten med Quorn Vegan Korv varvat med paprika och squash. Pensla kebaben med marinaden den marinerat i och grilla i 10–12 minuter (enligt instruktionerna på förpackningen), vänd dem ofta.
- Blanda salladsingredienserna och rör ner dressingen.
