Buddha bowl med Quorn Bitar

På jakt efter en näringsrik middag ikväll? Prova vårt recept på ovo-vegetarisk Buddha Bowl med Quorn Bitar och syrlig avokadodressing. En fräsch, hälsosam och glutenfri rätt!

Portioner 4

30 min

Glutenfri

Gjorda med Quorn Bitar

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • Sallad:
  • 6 dl kokt quinoa
  • 600 gram babyspenat
  • 2 avokado
  • 2 polkabetor
  • 4 morötter
  • 1 granatäpple
  • krasse
  • Avokadodressing:
  • 2 avokado
  • 2 lime
  • 1 kruka koriander
  • sesamfrön till topping

Tillagning

  1. Blanda ihop Quorn Bitar, pressad vitlök, cayennepeppar, paprikapulver, oregano, spiskummin och salt. Ställ åt sidan och låt marinera en stund.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skiva upp avokado, polkabetor och morötter och blanda med babyspenat.
  4. Avokadodressing: mixa avokado, limesaft, koriander och salt tills du fått en lös konsistens. Tillsätt lite vatten om den är för tjock.
  5. Stek bitarna i olja på hög värme tills de fått en knaprig yta.
  6. Servera salladen i skålar och toppa med granatäpplekärnor, krasse och sesamfrön.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (30)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.