Skip to main content

Vegetarisk, glutenfri pizza med blomkål, valnötter & päron - recept

Vår pizza på blomkålsbotten toppad med ovo-vegetarisk Quorn Bitar smakrik ost och söta päron är en härligt hälsosam festmåltid för hela familjen.

Portioner 4

15 min

Lite krävande

623 kcal
(Per portion)

Glutenfri

Quorn Ovo-Vegetariska Bitar

Gjorda med Quorn Pieces

Glutenfri

Ingen soja

Hög proteinhalt

Inga artificiella ingredienser

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Pieces (300 g)
  • 2 päron, tunt skivade
  • 2-3 dl riven ost (löpefri)
  • 2 dl valnötter
  • 4 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk oregano
  • Olja/smör till stekning Pizzabotten:
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 dl riven ost (löpefri)
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

Grönsallad

  1. Stek Quorn Bitar på medelvärme i lite olja eller smör, 3-4 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kör blomkålen i matberedare med kniv tills det blir gryn. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
  3. Tryck ut degen till 4 runda pizzor på två plåtar med bakplåtspapper, 2 pizzor/plåt. Grädda botten i ugnen cirka 10-15 minuter.
  4. Lägg på topping på pizzorna; Quorn Bitar, päron, ost, valnötter och honung. Salta, peppra och toppa med färsk oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
  5. Servera gärna med en fräsch sallad.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(36)

3 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.