Recept

Vegansk Fish & Chips med tre olika såser

En brittisk klassiker i vegansk tappning. Hemgjorda pommes och de tre såserna är verkligen pricken över i.

Portioner 2

55 min

Lite krävande

1255 kcal
(Per portion)

82,5 g fett

Veganskt

Gjorda med Quorn Vegan Sprödbakade Filéer - British Style

Ingen soja
Låg halt av mättat fett

Ingredienser

  • 200 g Quorn Vegan Sprödbakade Filéer - British Style
  • 3-4 medelstora potatisar
  • 2 sötpotatisar
  • 1 huvudsallat
  • 100 g ärtskott
  • Salt
  • Currymayo:
  • 4 msk vegansk majonnäs
  • 1-2 tsk curry
  • 1 msk agavesirap
  • Salt
  • Sojamayo:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • Örtkräm:
  • 1 dl ärtor
  • 2 dl vegansk fraîche
  • En kruka bladpersilja
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250°C. Skär potatis och sötpotatis i stavar. Ringla över olja och salta. Kör i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  2. Tillaga Quorn Vegan Sprödbakade Filéer enligt anvisning på förpackningen.
  3. Currymayo: Blanda ihop ingredienserna till currymayon. Smaka av med salt.
  4. Sojamayo: Koka sojan tills hälften återstår. Låt svalna. Blanda sedan med den veganska majonnäsen.
  5. Örtkräm: Koka rikligt med vatten i kastrull. Häll i ärtorna och ta bort kastrullen från spisen. Låt stå i 2 minuter. Häll av vattnet. Mixa ärtorna till puré och blanda med fraîche. Hacka bladpersiljan grovt och blanda i krämen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Riv av sallatsblad från stjälken. Servera de sprödbakade filéerna med pommes, sallat, ärtskott och tre såser.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

5 out of 5 stars (4)

Andreas

5 out of 5 stars

Gillar verkligen såserna! Så enkla att göra och går att använda till massa olika rätter.

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme