Skip to main content

Recept på vegetarisk gulasch med Quorn

Kolla in vårt härliga recept på en mustig ovo-vegetarisk gulasch. En familjefavorit som passar perfekt med en klick créme fraiche på toppen. Smaklig måltid!

Portioner 2

85 min

383 kcal
(Per portion)

Quorn Ovo-Vegetariska Bitar

Gjorda med Quorn Pieces

Glutenfri

Ingen soja

Hög proteinhalt

Inga artificiella ingredienser

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

  • 200 g Quorn Pieces
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, hackad
  • 1 röd paprika, urkärnad och tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk kumminfrön
  • 200 g potatis, skalad och tärnad
  • 300 g tomater, skivade
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ msk vegetarisk Worcestershire- eller sojasås
  • 150 ml grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 g persiljestjälkar och persiljeblad till garnering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Ta fram en mellanstor ugnsgryta och sätt den på spisen på medelhög värme. Tillsätt ½ msk olivolja och därefter lök och paprika, stek i 8–10 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vitlök, paprikapulver och kumminfrön och fräs i ytterligare en minut tills det börjar dofta.
  3. Tillsätt potatis, tomater och mjöl i grytan och därefter Worcestershire- eller sojasås, tomatpuré och persiljestjälkar. Låt koka upp och sätt in grytan i ugnen med locket på i 45 minuter.
  4. Stek bitarna i resterande halva matskeden olja i en panna under 2–3 minuter, tills de är gyllenbruna. Ta ut gulaschgrytan ur ugnen, tillsätt Quorn bitarna och sätt grytan tillbaka in i ugnen, utan lock, i ytterligare 15 minuter. Garnera med persiljeblad och servera.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(54)

3 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.