
Recept på vegetarisk gulasch med Quorn

Kolla in vårt härliga recept på en mustig ovo-vegetarisk gulasch. En familjefavorit som passar perfekt med en klick créme fraiche på toppen. Smaklig måltid!
Portioner 2
85 min
383 kcal
 (Per portion)

Gjorda med Quorn Pieces
Glutenfri
Ingen soja
Hög proteinhalt
Inga artificiella ingredienser
Cook mode (Keep screen awake)
Ingredienser
- 200 g Quorn Pieces
- 1 msk olivolja
- 1 lök, hackad
- 1 röd paprika, urkärnad och tärnad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 2 tsk rökt paprikapulver
- ½ tsk kumminfrön
- 200 g potatis, skalad och tärnad
- 300 g tomater, skivade
- ½ msk vetemjöl
- ½ msk vegetarisk Worcestershire- eller sojasås
- 150 ml grönsaksbuljong
- 1 msk tomatpuré
- 5 g persiljestjälkar och persiljeblad till garnering
Tillagning
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Ta fram en mellanstor ugnsgryta och sätt den på spisen på medelhög värme. Tillsätt ½ msk olivolja och därefter lök och paprika, stek i 8–10 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vitlök, paprikapulver och kumminfrön och fräs i ytterligare en minut tills det börjar dofta.
- Tillsätt potatis, tomater och mjöl i grytan och därefter Worcestershire- eller sojasås, tomatpuré och persiljestjälkar. Låt koka upp och sätt in grytan i ugnen med locket på i 45 minuter.
- Stek bitarna i resterande halva matskeden olja i en panna under 2–3 minuter, tills de är gyllenbruna. Ta ut gulaschgrytan ur ugnen, tillsätt Quorn bitarna och sätt grytan tillbaka in i ugnen, utan lock, i ytterligare 15 minuter. Garnera med persiljeblad och servera.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(54)
3 out of 5 stars







 United Kingdom
 United Kingdom Australia
 Australia Danmark
 Danmark Ireland
 Ireland New Zealand
 New Zealand Norge
 Norge Schweiz
 Schweiz Singapore
 Singapore Suisse
 Suisse Suomi
 Suomi Sverige
 Sverige United States
 United States