Recept

Quorn Pepparstek med Bräserad Rödkål och Potatismos

Servera Quorn Pepparstek ovanpå rödkål och potatismos och toppa med mandel, äpple och pistagenöt så får du en smakrik vegetarisk måltid.

Portioner 4

40 min

Lite krävande

448 kcal
(Per portion)

17,5 g fett

Gjorda med Quorn Pepparstek

Glutenfri
Rik på protein
Ingen soja

Ingredienser

  • 4 Quorn Pepparstek
  • 700 g rödkål
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk socker
  • 2 äpplen
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk finkornig senap
  • 30 g naturella mandlar
  • 30 g naturella pistagemandlar

Tillagning

  1. Rosta mandlarna och pistagemandlar lätt i ugnen. Grovhacka dem sedan.
  2. Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Lägg den i en gryta tillsammans med lagerblad, socker och lite vatten. Täck med lock och koka upp. Skala äpplen och finhacka dem. Lägg ner dem i rödkålen och låt sjuda i 20 minuter. Smaksätt med lite salt och peppar. Ta bort lagerbladen.
  3. Skala och koka potatisarna. Låt rinna av och mosa dem. Häll i olivolja, senap och mandlar och smaka av med salt och peppar.
  4. Tillaga Quorn Pepparstek enligt instruktionerna på förpackningen.
  5. Fördela rödkål och potatismos på fyra tallrikar och toppa med pepparstek.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (20)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme