Loading
Recept

Grillspett med Quornbullar - recept

Prova vår läckra, lakto-ovo vegetariska variant på kebabspett. Gjord på Quorn Bullar och klart på bara 10-15 minuter.

Portioner 4 - 6

10 min

En utmaning

253 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar

Rik på protein
Fiberkälla

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Ovo-Vegetariska Kötbullar
  • 3 msk vegetarisk röd pesto
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 2 tsk socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1½ dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk färsk persilja eller koriander, hackad
  • 1 grön eller gul paprika
  • 1 rödlök
  • 6 körsbärstomater och 6 champinjoner
  • Kebabspett: Om du använder träspett kan du lägga dem i vatten i ca 15 minuter innan grillning.

Tillagning

  1. Rör ihop vegetarisk pesto, tomatpuré, 2 krossade vitlöksklyftor, socker och kryddor i en skål. Tillsätt Quorn Bullar och blanda ordentligt så att de är helt täckta. Täck över skålen och ställ in i kylskåpet.
  2. Gör dippen genom att blanda grekisk yoghurt, citronsaft, persilja, resten av vitlöken och kryddorna. Täck över dippen och ställ in den i kylskåpet tills den ska serveras.
  3. Skär paprikan och löken i lagom stora bitar (ca 2,5 cm).
  4. Trä på Quorn Bullar, paprikan, löken, svampen och tomaterna på spetten. Använd 3 eller 4 bullar till varje spett.
  5. Lägg inoljad folie i en grillpanna, placera kebabspetten på folien och grilla i 10–15 minuter på medelhög värme. Vänd spetten regelbundet och pensla på resten av marinaden eller oljan vid behov. Kebabspetten kan också tillagas på en grill på bara några minuter*. Justera höjden på gallret för att inte bränna marinaden.
  • Grillningstiden är ungefärlig

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (28)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme