Skip to main content

Quorns Vegetarisk Julskinka

Lakto-ovo-vegetarisk variant på klassisk julskinka - supergott och enkelt. Toppa med hemgjord äppelchutney som verkligen förhöjer de klassiska julsmakerna.

Portioner 6

85 min

En utmaning

110 kcal
(Per portion)

9,3g fett
(Per portion)

Quorn Helgspecial

Gjorda med Quorn Helgspecial

Hög proteinhalt

Glutenfri

Ingen soja

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

Griljering:

  • Ca 4 msk hemgjord senap
  • 1 msk farinsocker
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk ströbröd

Hemgjord senap: (Låt stå kyld 3 dagar innan användning)

  • 1 dl vatten
  • 1 påse bruna senapsfrön
  • 1 påse gula senapsfrön
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk senapspulver
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 tsk ättika
  • 3 msk havregrädde
  • Salt

Äppelchutney:

  • 3 äpplen
  • 2 rödlökar
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl vatten
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 kanelstänger
  • 2 msk färsk ingefära

Tillagning

  1. Hemgjord senap: Koka upp vattnet och häll den över senapsfröna. Låt stå tills vattnet svalnat helt. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa till en grovkornig senap. Häll upp i en väl rengjord burk och låt stå i kylen minst 3 dagar innan du äter av den.
  2. Gör hål i folien runt helgspecialen men låt den och metallförslutningarna i ändarna sitta kvar. Värm ugnen till 220°C och tillaga mitt i ugnen i 60 minuter. Låt den sedan vila i 5 minuter.
  3. Äppelchutney: Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Koka upp socker, vatten och vinäger i en kastrull. Riv ingefäran och häll i kastrullen. Tillsätt äpplebitar, rödlök och kanel. Låt koka i cirka 10 minuter. Häll upp i en ren burk och förvara i kylen.
  4. Griljering: Blanda samman senap, socker, salt och peppar. Bred detta över helgspecialen och strö över ströbröd. Griljera i cirka 10 minuter i 200°C eller tills den fått fin färg.
  5. Skiva Helgspecialen i tunna skivor och servera på knäckemacka med en klick äppelchutney.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(7)

5 out of 5 stars

Tilda

5 out of 5 stars

Årets höjdpunkt att äta denna på jul!!

Read more recipe reviews

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.