När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk köttfärslimpa

serves
Portioner 4
cooking time
20 minuter
serves
629 kalorier * Per portion

En lakto-ovo-vegetarisk version av klassisk köttfärslimpa. Supersnabb att göra och perfekt en vardag!

Ingredienser

  • 300g Quorn Färs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Smör eller olja till stekning
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl grädde
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk soja
  • 1 msk sirap
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g kokt potatis

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina Quorn Färs.

2. Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla cirka 5 minuter.

3. Skala och finhacka lök. Blanda ner lök, ägg, salt, peppar, potatismjöl och färsen i ströbrödsblandningen. Arbeta ihop till en smidig och slät deg, forma en limpa i en smord form. Stek i ugn cirka 15 minuter.

4. Servera med kokt potatis, gräddsås och lingon.

Skriv ut
recept som du kanske gillar