Vegetarisk köttfärslimpa Recept

Vår lakto-ovo vegetariska köttfärslimpa gjord av Quorns vegofärs är ett gott alternativ till traditionell köttfärslimpa och är ett perfekt exempel på både comfort food och vintermat.

Portioner 4

20 mins

A Challenge

629 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300g Quorn Färs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Smör eller olja till stekning
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl grädde
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk soja
  • 1 msk sirap
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g kokt potatis

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina Quorn Färs.
  2. Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla cirka 5 minuter.
  3. Skala och finhacka lök. Blanda ner lök, ägg, salt, peppar, potatismjöl och färsen i ströbrödsblandningen. Arbeta ihop till en smidig och slät deg, forma en limpa i en smord form. Stek i ugn cirka 15 minuter.
  4. Servera med kokt potatis, gräddsås och lingon.