När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Texaschili med Quorns lakto-ovo-vegetariska färs - recept

serves
Portioner 4
cooking time
30 - 40 minuter
serves
394 kalorier * Per portion

Serveras med rotsakschips.

Ingredienser

  • Chili
  • 300 g Quorn Färs
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 lagerblad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 1-2 msk grönsaksfond
  • 1 msk Hickory liquid smoke
  • 1 msk spiskummin (malen)
  • 1 msk chili spice mix
  • 0,5 lime (saften)
  • Salt & peppar
  • Rotsakschips
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 2 bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • 1 knippe koriander

Tillagning

Rotsakschips: Sätt ugnen på 150 grader. Skala rotsakerna och hyvla dem riktigt tunt. Fördela rotsakerna på en ugnsplåt, droppa över olivolja. Kör i ugn 30-40 min tills chipsen är krispiga. Smaka av med salt.

Chili: Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar, fräs i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom Quorn. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 10 - 20 min. Tillsätt Quorn Färs, späd eventuellt med vatten och låt puttra i max 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Dekorera med koriander och servera med rotsakschipsen.


trycket recept
recept som du kanske gillar