När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Snabb, vegetarisk gryta med Quorn - recept på snabb middag

serves
Portioner 4
cooking time
15 minuter
serves
330 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 6 Quorn-filéer
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök, mycket fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 100 g svamp, som miniportabello, tunt skivade
  • 450 ml mellanmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 100 g broccolibuketter, blancherade i varmt vatten i 2 minuter
  • 75 g konserverat majs
  • 75 g frysta ärtor
  • 2 msk majsstärkelse, utblandat i 3 msk av mjölken
  • 50 g mogen vegetarisk cheddar, riven
  •  

Tillagning

  1. Värm 1 msk vegetabilisk olja på medelhög till hög värme och stek löken i 3 minuter. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och svamp, rör om väl och låt steka under lock i 2 minuter. Rör om vid behov.
  2. Rör i mjölken, den smulade buljongtärningen och dijonsenapen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Värm under tiden 1 msk olja i en stor stekpanna och stek Quorn-filéerna i 5 minuter. Vänd ofta. Tillsätt till såsen och tillaga på medelhög till hög värme i 5 minuter. Rör därefter i broccoli, majs och ärtor. Höj värmen och tillsätt majsstärkelsen. Rör om tills det har tjocknat. Tillaga i ytterligare 2 minuter under lock tills samtliga ingredienser är rykande varma. Rör i den rivna osten.

trycket recept
recept som du kanske gillar