Snabb vegetarisk gryta med Quorn - Recept på snabb vegetarisk middag

Prova vårt enkla recept på en snabb gryta med Quorn som du tillagar på 15 minuter. En härligt krämig Quornfilégryta gjord på Quorn filéer, champinjoner, sockermajs, lök och ärtor. Perfekt när du behöver en snabb vegetarisk middag!

Portioner 4

17 mins

Easy

337 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 6 Quorn Filéer
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök, mycket fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 100 g svamp, som miniportabello, tunt skivade
  • 450 ml mellanmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 100 g broccolibuketter, blancherade i varmt vatten i 2 minuter
  • 75 g konserverat majs
  • 75 g frysta ärtor
  • 2 msk majsstärkelse, utblandat i 3 msk av mjölken
  • 50 g mogen vegetarisk cheddar, riven

Tillagning

  1. Värm 1 msk vegetabilisk olja på medelhög till hög värme och stek löken i 3 minuter. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och svamp, rör om väl och låt steka under lock i 2 minuter. Rör om vid behov.
  2. Rör i mjölken, den smulade buljongtärningen och dijonsenapen. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Värm under tiden 1 msk olja i en stor stekpanna och stek Quorn-filéerna i 5 minuter. Vänd ofta. Tillsätt till såsen och tillaga på medelhög till hög värme i 5 minuter. Rör därefter i broccoli, majs och ärtor. Höj värmen och tillsätt majsstärkelsen. Rör om tills det har tjocknat. Tillaga i ytterligare 2 minuter under lock tills samtliga ingredienser är rykande varma. Rör i den rivna osten.