När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk, glutenfri pizza med blomkål, valnötter & päron - recept

serves
Portioner 4
serves
623 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Bitar (300 g)
  • 2 päron, tunt skivade
  • 2-3 dl riven ost (löpefri)
  • 2 dl valnötter
  • 4 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk oregano
  • Olja/smör till stekning
  •  
  • Pizzabotten:
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 dl riven ost (löpefri)
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

Grönsallad

  1. Stek Quorn Bitar på medelvärme i lite olja eller smör, 3-4 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kör blomkålen i matberedare med kniv tills det blir gryn. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
  3. Tryck ut degen till 4 runda pizzor på två plåtar med bakplåtspapper, 2 pizzor/plåt. Grädda botten i ugnen cirka 10-15 minuter.
  4. Lägg på topping på pizzorna; Quorn Bitar, päron, ost, valnötter och honung. Salta, peppra och toppa med färsk oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
  5. Servera gärna med en fräsch sallad.

trycket recept
recept som du kanske gillar