Vegetarisk, glutenfri pizza med blomkål, valnötter & päron - recept
Vår pizza på blomkålsbotten toppad med ovo-vegetarisk Quorn Bitar smakrik ost och söta päron är en härligt hälsosam festmåltid för hela familjen.
Portioner 4
15
mins
A Little Effort
623 kcal (Per portion)
Glutenfri
Ingredienser
1 paket Quorn Bitar (300 g)
2 päron, tunt skivade
2-3 dl riven ost (löpefri)
2 dl valnötter
4 msk honung
Salt
Peppar
Färsk oregano
Olja/smör till stekning
Pizzabotten:
1 blomkålshuvud
3 dl riven ost (löpefri)
1 ägg
Salt
Peppar
Tillagning
Grönsallad
Stek Quorn Bitar på medelvärme i lite olja eller smör, 3-4 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 200 grader. Kör blomkålen i matberedare med kniv tills det blir gryn. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
Tryck ut degen till 4 runda pizzor på två plåtar med bakplåtspapper, 2 pizzor/plåt. Grädda botten i ugnen cirka 10-15 minuter.
Lägg på topping på pizzorna; Quorn Bitar, päron, ost, valnötter och honung. Salta, peppra och toppa med färsk oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.