Skip to main content

Quorn Helgspecial med vegogriljering

Quorn Helgspecial med vegogriljering

Visste du att man kan laga vegetarisk julskinka? Quorn Helgspecial är lakto-ovo-vegetarisk och superlätt att tillaga. Här tipsar vi om bra saker att tänka på när det är dags att griljera din vegoskinka. Den perfekta helgmaten!

Portioner 6

85 mins

Lite krävande

154 kcal
(Per 100g)

5,8g fett

Quorn Helgspecial

Gjorda med Quorn Helgspecial

Rik På Protein

Glutenfri

Ingen soja

Ingredienser

  • 400 g Quorn Helgspecial
  • Griljering:
  • 4 msk senap
  • 1 msk farinsocker
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk ströbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220°C. Gör hål i folien runt helgspecialen men låt den och metallförslutningarna i ändarna sitta kvar.
  2. Tillaga helgspecialen mitt i ugnen i 60 minuter. Låt den sedan vila i 5 minuter.
  3. Griljering: Blanda samman senap, socker, salt och peppar. Bred detta över helgspecialen och strö över ströbröd. Griljera i cirka 10 minuter i 200°C eller tills den fått fin färg.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.