Skip to main content

En pasta för planeten – 3 x live cookalongs

Det behöver inte vara svårt att äta mer vego i vardagen. Zeina Mourtada visar hur i tre inspirerande LIVE-cookalongs på sin Instagram @zeinaskitchen. Med sig har hon:

Louise Edlund Winblad som ska få maten att funka i en familj på två vuxna och tre barn.

Michelle Coleman, simmare med VM- och OS-meriter som äter för att prestera.

Och Bröderna Norberg där Emil är vegan sedan länge och Daniel inte direkt hade A i hemkunskap…

Häng med när Zeina guidar sina gäster - och oss - till mer god och enkel vego i vardagen!

Zeinas gäster har helt olika perspektiv på matlagning. För det är ju så det är – olika för oss alla.

För Louise ska maten hinnas med i ett hektiskt familjeliv mellan spännande jobb, barnens aktiviteter och allt däremellan. Det finns dessutom olika smakpreferenser i familjen, som ändras snabbt och utan förvarning! Orkar man verkligen tänka på sitt klimatavtryck då? Eller handlar det om att få fram maten på bordet till varje pris?

Och Michelle, som måste få sin kropp att prestera på toppnivå för att konkurrera i världseliten i de stora mästerskapen. Har man utrymme att tänka på planeten när man planerar maten mellan träningspass 7 och 8 för veckan?

Norbergs som på bara några få år slagit sig in i tv-tablån på prime time jobbar hårt, mycket - och ofta tillsammans. Men när det gäller mat så skiljer de sig åt då Emil sedan flera år är vegan och Daniel enligt egen uppgift INTE är kung i köket. Hur går diskussionerna mellan bröderna? Om inte intresset eller tiden för matlagning finns – kan man ändå äta för planeten?

Datum & Tider

Alla cookalongs kommer livesändas på Instagram hos @zeinaskitchen

Cookalong 1

Måndag 22 mars klockan 17.00.
Zeina Mourtada med Louise Edlund Winblad och döttrarna Märta & Maja.

Cookalong 2

Onsdag 24 mars klockan 17.00.
Zeina Mourtada med Michelle Coleman.

Cookalong 3

Fredag 26 mars klockan 17.00.
Zeina Mourtada med Daniel & Emil Norberg.

Recept Cookalong

Är du taggad att delta i våra cookalongs? Här är recepten så du kan handla allt du behöver. Och du – läs igenom beskrivningen innan det är dags så du kan ta fram kastruller, skärbrädor och annat du kommer behöva!

Produkterna som används i recepten

Här kan du läsa mer om de tre produkter som används i rätterna på våra cookalongs.

Se alla produkter

Lär dig mer om hur Quorn produceras

Se vår video för att veta mer om Quorn mycoprotein och hur Quorn produceras, och hur det gör att du kan laga riktigt goda rätter som även är bra för vår planet.

Ta reda på mer

Visste du att?

90%

Quorn Spaghetti Bolognese innehåller 90% mindre mättat fett än samma rätt med nötkött†[1]

3 år

Du minskar utsläpp av växthusgaser som motsvarar att ladda din telefon i tre år genom att ersätta nötfärs med Quorn Färs en måltid i veckan†[2][3]

6,67X lägre

Vattenfotavtrycket för Quorn Färs är 6,67x lägre än för nötfärs†[2]

Datakällor: † Globalt genomsnitt, 1. McCance and Widdowson (2019), 2. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023), 3. Forbes (2013)

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.