Loading
Recept

Pasta med avokadopesto och Quorn Skivor med Röksmak

Den här krämiga pastarätten med vegansk pesto är helt vegansk och dessutom glutenfri. En lättlagad rätt som tack vare färska och smakrika ingredienser är en härlig smakupplevelse.

Portioner 4

20 min

Enkelt

600 kcal
(Per portion)

Veganskt

Glutenfri

Gjorda med Quorn Vegan Skivor med Rökt Smak

Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 1 förpackning Quorn Vegan Skivor med Rökt Smak, skurna i bitar
  • 1 avokado, skalad, urkärnad och delad i halvor
  • 30 g färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g pinjenötter
  • 20 g vegansk italiensk hårdost
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk extra jungfruolivolja
  • 1 msk limejuice
  • 100 g soltorkade tomater i olja, avrunna och grovt hackade
  • 400 g glutenfri pasta
Till servering:
  • Färsk basilika
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning

  1. Lägg avokado, basilika, vitlök, pinjenötter, ost, salt, peppar, olivolja och limejuice i en matberedare och mixa tills allt är finfördelat. Ställ peston åt sidan.
  2. Tillaga pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Låt den rinna av, men spara 2 msk av pastavattnet. Häll tillbaka pastan i grytan och lägg till avokadopeston, hackade soltorkade tomater, skurna Quorn Vegan Skivor Rökt Smak och pastavattnet. Rör runt tills pastan blandats helt med ingredienserna.
  3. Servera direkt med färsk basilika, salt och svartpeppar.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (16)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Lämna ett omdöme