Skip to main content

Enkelt Att Äta Veganskt med Quorn

Har du varit vegan så länge du kan minnas eller precis testat Veganuary för första gången? Quorn har något för alla!

Vi tror på matens kraft. Därför jobbar vi på att utöka vårt veganska utbud samtidigt som vårt populära vegetariska sortiment finns kvar.

I vårt veganska utbud kan du nu hitta Quorn Vegan Crunchy Fillet Burger, Quorn Vegan Gourmetfiléer, Quorn Vegan Pepperoni, Quorn Vegokorv, Quorn Vegan Skivor Rökt Smak, Quorn Vegan ChiQin Skivor, Quorn Vegan Mini Fillets Sweet Chilli. Se hela vårt veganska utbud här.

Quorn's mycoprotein är huvudingrediensen i alla Quorn-produkter: En unik, näringsrik och hållbar proteinkälla som bidrar till en hälsosam och balanserad kost.

Nyckelfakta:

  • Quorn's mycoprotein är fiber- och proteinrikt
  • Quorn's mycoprotein har låg fetthalt och låg halt av mättat fett
  • Quorn's mycoprotein innehåller inget kolesterol
  • Quorn's mycoprotein är en bra källa till vitaminer och mineraler (som zink och folsyra)
  • Quorn's mycoprotein har 90 procent lägre klimatavtryck än nötkött och 70 procent lägre avtryck än kyckling, så det är bra för både dig och planeten.

Hur görs Quorn's mycoprotein?

Quorn's mycoprotein framställs via en jäsningsprocess av en liten naturligt förekommande organism som heter Fusarium venenatum.

Vi använder den urgamla metoden fermentering, eller jäsning, fast i större skala – i stora specialiserade fermentorer som man också kan se i bryggerier. Här produceras Quorn's mycoprotein, det ser ut som en deg som sedan kryddas och blandas med ett växtbaserat protein i våra veganska produkter – medan vi i våra vegetariska produkter använder äggvita från frigående höns. Därefter hettas produkterna först upp med ånga, för att sedan frysas ner.

Du hittar mer information om Quorn's mycoprotein här.

Att tänka på när du lagar mat med Quorn:

  • Quorn kräver inte lika lång tillagningstid som kött. Du behöver inte tina upp Quorn. Kate Snow, en av våra mest rutinerade matlagare & inspiratörer, rekommenderar att man tillsätter Quorn fryst direkt i såsen, när det återstår 10 till 15 minuter av tillagningen.

  • Om du tillagat kyckling någon gång har du kanske märkt att det rinner ut vätska från köttet? Quorn Bitar gör tvärtom och absorberar såsen. Därför vill du kanske tillsätta lite mer vätska i matlagningen.

  • Quorn-produkter är otroligt bra på att suga upp smak, så när du väljer Quorn kan du räkna med att dina rätter blir smakrika. Testa till exempel en baguette med vegansk curryröra eller varför inte en vegansk pepperonipizza?

  • Redo för ett veganskt äventyr? Upptäck våra härliga recpt här.

Senaste nyheterna

Alla nyheter

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.