När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Tikka Masala från grunden - recept

serves
Portioner 4
cooking time
35 minuter
serves
430 kalorier * Per portion

En indisk klassiker och smakrik maträtt.

Ingredienser

  • 300 gram Quorn™ Bitar
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 lökar, skalade och grovt hackade
  • 4 msk Tikkapasta
  • 1 msk torkad kokosnöt
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 4 msk matlagningsgrädde
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1 chili - utan kärnor, skuren i ringar
  • 2 dl basmatiris, okokt

Tillagning

  1. Värm oljan i en stor kastrull. Fräs lök och tikkapasta tillsammans i 4 minuter under omrörning.
  2. Blanda i torkad kokos och grönsaksbuljong. Koka upp, minska värmen och låt sjuda under lock i 5 minuter. Mosa till en slät smet.
  3. Koka upp igen och tillsätt Quorn™ Bitar. Sjud, utan lock i 8 minuter.
  4. Blanda i grädde och koriander. Värm.
  5. Servera tillsammans med basmatiris.
trycket recept
recept som du kanske gillar