När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Spaghetti med färssås - nyttig barnmat - recept

serves
Portioner 4
cooking time
15 minuter
serves
381 kalorier * Per portion

Ingredienser

  • 300 g Quorn-färs
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 300 g svamp, som miniportabello, tärnade
  • 2 msk röd pesto
  • 4 dl tomatpassata
  • 1 msk vegetarisk Worcestershiresås
  • 1 glutenfri grönsaksbuljongtärning, upplöst i 1,5 dl varmvatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • Salt och peppar efter smak
  • 500 g färsk spagetti
  • Valfri riven vegetarisk hårdost att servera till

Tillagning

  1. Värm oljan på medelhög till hög värme. Tillsätt löken och stek i 2–3 minuter. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och svamp. Tillaga under lock på medelhög till hög värme under 2–3 minuter. Rör om ofta.
  2. Höj värmen och tillsätt Quorn-färs, pesto, passata, vegetarisk Worcestershiresås, grönsaksbuljong, tomatpuré och oregano. Rör om väl och tillaga under lock i 8–10 minuter.
  3. Koka under tiden den färska spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Krydda och smaka av. Toppa med den rivna osten.

trycket recept
recept som du kanske gillar