Skip to main content

QUORN x BOWER

Nu kan du panta våra förpackningar! Vi samarbetar med Bower, en smart app som belönar dig när du återvinner. Bra för både plånbok och planet!

Nu kan du panta våra förpackningar! I höst drar vi igång ett samarbete med Bower. Det innebär att när du lämnar Quorn-förpackningar till återvinning kan du få pengar tillbaka via Bower-appen.

Hållbarhet är grunden i vår verksamhet och målet är att hela vår produktionskedja ska vara hållbar. Vårt protein har lågt klimatavtryck och vi jobbar dagligen med att förbättra våra processer ytterligare, vi vill självklart uppmuntra till att alla våra förpackningar återvinns.

-Oavsett om du är van att källsortera eller om du söker motivation för att komma igång så blir det ännu roligare med Bower, säger Michiel Van Der Graaf, European Senior Brand Manager på Quorn Foods.

Hur går det till då?

Ladda ner Bower-appen på App Store eller Google Play.

  1. Skanna streckkoden på den förpackning du vill återvinna. Du ser hur många poäng du får för just den förpackningen och hur mycket koldioxid du sparar när du återvinner den.

  2. Ta med förpackningen till din närmaste återvinningsstation och släng den i rätt behållare.

  3. Bekräfta i appen att du är vid återvinningsstationen. Du blir belönad med poäng som kan tas ut i pengar (direkt till bankkonto), skänkas till något av de välgörande ändamål som finns listade i appen eller användas för att aktivera en värdecheck/rabattkod.

Du får poäng för nästan allt du kan återvinna; plast, papper, glas eller metall – så länge det har en streckkod är det bara att skanna.

Du kan hitta din närmaste återvinningsstation i Bower-appen eller registrera din egen. Du kan panta överallt där det är tillåtet att återvinna – dvs även vid kvarterets eget miljörum, villans flerfackskärl eller, som i vissa kommuner, med dina egna optibags.

Alla Quorn-förpackningar är designade så att de kan källsorteras*

• Plasttråg och plastfolie ska återvinnas som plast. • Kartongförpackningar ska återvinnas som papper/kartong. • Påsar ska återvinnas som plast.

**Hör med din kommun om aktuell avfalls- och återvinningsinformation.

Senaste nyheterna

Alla nyheter

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.