När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quorn Färssås

serves
Portioner 6
cooking time
40 minuter
serves
171 kalorier * Per portion

Receptet är skapat av Gustav Johansson som driver bloggen Jävligt Gott. En blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott.

Ingredienser

  • 300g Quorn Färs
  • 2 morötter
  • 1 stor rödbeta  
  • 0,5 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar hela tomater
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk socker
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar

Tillagning

1. Finhacka löken, paprikan och vitlöken.  Skala och riv moroten och rödbetan och tärna zucchinin.

2. Fräs alla grönsaker utom zucchinin på låg värme i ca 15 minuter tills de mjuknat. Det går lite snabbare om du saltar grönsakerna något för att hjälpa till att dra ut vätska. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka 40 minuter, eller så länge du hinner. Såsen går att äta redan efter 20 minuter, men ju längre desto mustigare blir såsen och desto mindre sticker grönsakernas individuella smaker ut.

3. Smaka av med salt och peppar och servera med en stor hög med spagetti, eller annan valfri pasta.

trycket recept
recept som du kanske gillar