När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quorn Fänkålsgratäng

serves
Portioner 4
cooking time
35 minuter
serves
231 kalorier * Per portion

Receptet är skapat av Gustav Johansson som driver bloggen Jävligt Gott. En blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott.

Ingredienser

  • 300g Quorn Filéer
  • 1 stor fänkål
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2,5 dl havregrädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1,5 msk honung eller sirap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk maizena
  • 0,5 citron
  • 1 tsk torkad dragon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kruspersilja

Tillagning

1. Skala lök och vitlök, skölj fänkålen och skiva dem därefter tunt. Blanda ihop övriga ingredienser förutom citronen i en bunke. Blanda lök, fänkål, vitlök och Quorn Filéer i en ugnsform och häll över såsen.

2. Toppa med tunt skivade citronskivor och grädda därefter i ugn på 200 grader i ca 35-40 minuter tills fänkålen börjat mjukna och ytan fått fin färg.

3. Klipp över lite persilja och servera med ris eller pasta.

trycket recept
recept som du kanske gillar