När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Grillade Quornbullar i lime - recept

serves
Portioner 4
cooking time
30 minuter
serves
500 kalorier * Per portion

Testa detta recept med grillade Quorn Bullar i lime och rostad vitlök – färdiga på 30 minuter. Perfekta till grillfesten!

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Bullar 
  •  
  • Sås: 
  • 2 msk dijonsenap 
  • 2 msk socker 
  • 3 msk cidervinäger 
  • ½ tsk kummin, malen 
  • ½ tsk koriander, malen 
  • ½ tsk currypulver 
  • 1 tsk rökt paprika 
  • saft från 1 citron
  • Aioli med rostad vitlök 
  • 5 vitlöksklyftor (rostade tills de är mjuka) med lite olivolja 
  • ½ tsk salt 
  • 2 äggulor 
  • 1 msk färskpressad limesaft 
  • skalet från 1 lime 
  • 1 nypa cayennepeppar 
  • 2dl extra jungfruolja 

Tillagning

1. Förvärm ugnen på 200 °C.
2. Tillredning av såsen: rör ihop alla ingredienser och värm upp tills sockret lösts upp. Koka på låg värme i ca 5 minuter tills såsen är sirapsaktig.
3. Täck bullarna med såsen och tillaga på en ugnsplåt i 15–18 minuter. Vänd på bullarna några gånger under tillagningen.
4. Börja göra aiolin genom att krossa vitlöken med baksidan av en gaffel. Lägg den krossade vitlöken i en skål och vispa ned äggulorna och limesaften. Tillsätt cayennepeppar och rör ned olja, lite i taget, tills den har blandats helt och blandningen emulgerar. Tillsätt limeskal och sätt aiolin i kylskåp tills den ska serveras (inom 24 timmar).

Servera Quorn Bullar på en bädd av ruccola med lime och aioli med rostad vitlök.
trycket recept
recept som du kanske gillar