Grillade Quornbullar i lime - recept

Prova vårt lakto-ovo vegetariska recept på grillade Quorn Bullar, inspirerade av svenska köttbullar, i en syrlig lime och vitlökssås. Perfekt på grillen och klar på 30 minuter.

Portioner 4

30 mins

A Little Effort

500 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Ovo-Vegetariska Kötbullar

Sås:

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk socker
  • 3 msk cidervinäger
  • ½ tsk kummin, malen
  • ½ tsk koriander, malen
  • ½ tsk currypulver
  • 1 tsk rökt paprika
  • saft från 1 citron
  • Aioli med rostad vitlök
  • 5 vitlöksklyftor (rostade tills de är mjuka) med lite olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 äggulor
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • skalet från 1 lime
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 2dl extra jungfruolja

Tillagning

  1. Förvärm ugnen på 200 °C.
  2. Tillredning av såsen: rör ihop alla ingredienser och värm upp tills sockret lösts upp. Koka på låg värme i ca 5 minuter tills såsen är sirapsaktig.
  3. Täck bullarna med såsen och tillaga på en ugnsplåt i 15–18 minuter. Vänd på bullarna några gånger under tillagningen.
  4. Börja göra aiolin genom att krossa vitlöken med baksidan av en gaffel. Lägg den krossade vitlöken i en skål och vispa ned äggulorna och limesaften. Tillsätt cayennepeppar och rör ned olja, lite i taget, tills den har blandats helt och blandningen emulgerar. Tillsätt limeskal och sätt aiolin i kylskåp tills den ska serveras (inom 24 timmar).

Servera Quorn Bullar på en bädd av ruccola med lime och aioli med rostad vitlök.