När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Paella - recept

serves
Portioner 4
cooking time
50 minuter
serves
102 kalorier * Per portion

Vårt recept på spansk Quorn-paella gör måltiden till en vegetarisk, lätt fiesta! Fullmatad med Quorn Korv och färska grönsaker – perfekt för en sommarbjudning.

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Korv, tinade. 
  • Oljespray
  • 1 lök, tunt skuren
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 röd paprika, urgröpt och skivad 
  • 1 gul paprika, urgröpt och skivad
  • 400 gram färska tomater, skalade och hackade
  • 200 gram haricots vert
  • 200 gram ärtor
  • 2,5 dl långkornigt ris
  • 2 tsk rökt paprika
  • 1 påse, 0,5g saffran
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk milt chilipulver
  • skalet från 1 citron
  • 1 msk citronsaft  
  • 5,5 dl grönsaksbuljong
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 3 msk persilja, hackad 
  • Garnering: 1 citron (skivad), oliver 

Tillagning

1. Värm upp en stekpanna och spraya med oljespray.  Skär korvarna i mindre bitar och stek dem i 3–4 minuter. Lägg undan korvarna.
2. Fräs lök och vitlök försiktigt i oljespray till de är mjuka och gyllene. Tillsätt lite vatten om löken börjar fastna i pannan.  Tillsätt paprika och stek ytterligare 4–5 minuter.  Rör ned tomater, bönor och ärtor och stek i 6 minuter.
3. Tillsätt ris, paprika, saffran, gurkmeja, chili, citronskal och citronsaft och rör om ordentligt.
4. Rör ned buljongen och låt sjuda i 15 minuter.  Rör ned bitarna av Quorn Korv, låt sjuda i ytterligare 10 minuter eller tills riset är mjukt. Tillsätt mer vätska vid behov.
5. Krydda och smaka av, strö över persiljan och servera med citronklyftor och oliver.


trycket recept
recept som du kanske gillar