När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Gratinerad blomkål & Quornkorv - recept

serves
Portioner 4
serves
kalorier * Per portion

Smaskig korvrätt med nyttig blomkål och krämig mozzarella.

Ingredienser

  • 300 gram 1 pkt Quorn middagskorv
  • 1 blomkålshuvud, normalstort
  • 200 gram mozzarella
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Äppelsallad
  • 2 gröna äpplen, i tärningar
  • 1/2 gurka, skuren i grova bitar
  • 50 gram babyspenat
  • 50 gram valnötter, grovhackade
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 mskivolja

Tillagning

  1. ätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort blasten från blomkålshuvudet och dela det i stora buketter.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i blomkålen och koka i ca 5 minuter, tills kålen är mjuk men al dente.
  4. Ta upp blomkålen, låt den rinna av och lägg den i en ugnsform.
  5. Skiva Quorn middagskorv och lägg i en i ugnsformen runt om blomkålen.
  6. Dra sönder mozzarellan med fingrarna och fördela bitarna över kålen. Droppa över olivolja och salta och peppra. Gratinera i ugnen i ca 8 minuter, eller tills osten smält och fått färg.
  7. Äppelsallad: Blanda alla ingredienserna till salladen i en skål.
  8. Servera Quornkorven och blomkålen med äppelsalladen.
trycket recept
recept som du kanske gillar