Quorn Burgare med salsa, jalapeños och smältost

En lakto-ovo-vegetarisk burgare med het salsa, avokado och koriander som passar lika bra på grillfesten som till vardagsmiddagen.

Portioner 4

25 min

Gjorda med Vegetarisk Quorn Burgare

Rik på protein
Fiberrik
Ingen soja

Ingredienser

  • 320 g Quorn Burgare
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivor vegetarisk ost
  • Sallad
  • 1 jalapeño
  • 2 avokados
  • Färsk koriander
  • Olja till stekning
Salsa:
  • 6 tomater
  • 1 ½ salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 jalapeño
  • 1 lime
  • 1 näve färsk koriander
  • 1 ½ msk olivolja
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Salsa: Skär tomater i bitar. Hacka salladslök och jalapeño och blanda med tomaterna. Lägg i en pressad vitlöksklyfta, saften från en lime, färsk koriander, olivolja och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek eller grilla Quorn Burgare i olja enligt anvisning på förpackning. Lägg på en skiva vegetarisk ost när burgarna börjar bli klara och låt dem smälta.
  3. Montera burgarna med bröd i botten, sedan sallad, burgare, skivad jalapeño och avokado, salsa, färsk koriander och sist locket. Tips! Servera burgarna med sötpotatispommes och extra mycket salsa.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (32)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.