Quorn Burgare med salsa, jalapeños och smältost
En lakto-ovo-vegetarisk burgare med het salsa, avokado och koriander som passar lika bra på grillfesten som till vardagsmiddagen.
Portioner 4
25 mins
Gjorda med Vegetarisk Quorn Burgare
Rik På Protein
Fiberrik
Ingen soja
Ingredienser
- 320 g Quorn Burgare
- 4 hamburgerbröd
- 4 skivor vegetarisk ost
- Sallad
- 1 jalapeño
- 2 avokados
- Färsk koriander
- Olja till stekning
Salsa:
- 6 tomater
- 1 ½ salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 jalapeño
- 1 lime
- 1 näve färsk koriander
- 1 ½ msk olivolja
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Salsa: Skär tomater i bitar. Hacka salladslök och jalapeño och blanda med tomaterna. Lägg i en pressad vitlöksklyfta, saften från en lime, färsk koriander, olivolja och blanda. Smaka av med salt och peppar.
- Stek eller grilla Quorn Burgare i olja enligt anvisning på förpackning. Lägg på en skiva vegetarisk ost när burgarna börjar bli klara och låt dem smälta.
- Montera burgarna med bröd i botten, sedan sallad, burgare, skivad jalapeño och avokado, salsa, färsk koriander och sist locket. Tips! Servera burgarna med sötpotatispommes och extra mycket salsa.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(32)
3 out of 5 stars