Vegetarisk hamburgare (lakto ovo) - Flexitarian Fiesta - recept

Sugen på smaker från Mexiko? Prova en mexikansk pita med vår lakto-ovo-vegetariska Quorn Burgare, krispig coleslaw, morötter och smakrik rostad jalapeñomajonäs.
Portioner 4
5 min
En utmaning

Gjorda med Vegetarisk Quorn Burgare
Rik på protein
Fiberrik
Ingen soja
Ingredienser
- 4 Quorn Burgare
- 4 stora tortillabröd
- 1 msk olivolja
- Salladsblad
- Mango- och gurksalsa
- Guacamole
- Pankofriterad lök
- 3 avokador, delade, urkärnade och skalade
- 1 vitlöksklyfta, skalad och fint riven
- 1 lime, saften
- liten mango, skalad, urkärnad och fint tärnad
- 15 cm gurka, skalad, urkärnad och fint tärnad
- 1 liten röd chili, urkärnad och finhackad
- 1 liten röd lök, finhackad
- 1 msk olivolja
- 1 lime, saften
- 1 kruka koriander, plockad och grovt hackad
- 2 stora morötter
- 2 stora palsternackor
- 1 liter olja till fritering, t ex raps (används även till löken)
- 2 jalapenos
- 1 dl majonnäs, hemmagjord eller Hellmans
- ½ lime, saften
- 1 gul lök, skivad i ½ cm breda skivor
- 2 dl mjölk
- 2 dl mjöl
- 1 ägg, vispat
- 2 dl pankoströbröd
Tillagning
- Guacamole: Mosa avokadon grovt tillsammans med vitlök och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
- Mango- och gurksalsa: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Morots- och palsternackstrassel: Skala rotfrukterna och strimla dem på längden med en julienneskärare, eller hyvla med potatisskalare. Hetta upp oljan till ca 150 grader och fritera strimlorna i omgångar tills de blir frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
- Rostad jalapenomajonnäs: Värm ugnen till grill. Dela jalapenon på längden, kärna ur dem och lägg dem med snittytan ned på en folieklädd plåt. Grilla tills de svartnat. Lägg dem i en skål, täck med plast och dra av skinnet när de svalnat. Finhacka och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Pankofriterad lök: Separera lökskivorna till ringar, du behöver 20 stycken. Låt dem dra i mjölk i ett par timmar och sedan rinna av. Vänd dem först i mjöl, sedan ägg och sist i panko. Fritera dem i olja i någon minut tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
Ge ett betyg och ett omdöme
Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.