Vegetarisk hamburgare (lakto ovo) - Flexitarian Fiesta - recept
Sugen på smaker från Mexiko? Prova en mexikansk pita med vår lakto-ovo-vegetariska Quorn Burgare, krispig coleslaw, morötter och smakrik rostad jalapeñomajonäs.
Portioner 4
5 mins
En utmaning
Gjorda med Vegetarisk Quorn Burgare
Rik På Protein
Fiberrik
Ingen soja
Ingredienser
- 4 Quorn Burgare
- 4 stora tortillabröd
- 1 msk olivolja
- Salladsblad
- Mango- och gurksalsa
- Guacamole
- Pankofriterad lök
Guacamole
- 3 avokador, delade, urkärnade och skalade
- 1 vitlöksklyfta, skalad och fint riven
- 1 lime, saften
Mango- och gurksalsa
- liten mango, skalad, urkärnad och fint tärnad
- 15 cm gurka, skalad, urkärnad och fint tärnad
- 1 liten röd chili, urkärnad och finhackad
- 1 liten röd lök, finhackad
- 1 msk olivolja
- 1 lime, saften
- 1 kruka koriander, plockad och grovt hackad
Morots- och palsternackstrasse
- 2 stora morötter
- 2 stora palsternackor
- 1 liter olja till fritering, t ex raps (används även till löken)
Rostad jalapenomajonnäs
- 2 jalapenos
- 1 dl majonnäs, hemmagjord eller Hellmans
- ½ lime, saften
Pankofriterad lök
- 1 gul lök, skivad i ½ cm breda skivor
- 2 dl mjölk
- 2 dl mjöl
- 1 ägg, vispat
- 2 dl pankoströbröd
Tillagning
- Guacamole: Mosa avokadon grovt tillsammans med vitlök och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
- Mango- och gurksalsa: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Morots- och palsternackstrassel: Skala rotfrukterna och strimla dem på längden med en julienneskärare, eller hyvla med potatisskalare. Hetta upp oljan till ca 150 grader och fritera strimlorna i omgångar tills de blir frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
- Rostad jalapenomajonnäs: Värm ugnen till grill. Dela jalapenon på längden, kärna ur dem och lägg dem med snittytan ned på en folieklädd plåt. Grilla tills de svartnat. Lägg dem i en skål, täck med plast och dra av skinnet när de svalnat. Finhacka och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Pankofriterad lök: Separera lökskivorna till ringar, du behöver 20 stycken. Låt dem dra i mjölk i ett par timmar och sedan rinna av. Vänd dem först i mjöl, sedan ägg och sist i panko. Fritera dem i olja i någon minut tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(29)
2 out of 5 stars