Recept
Quorn Burgare med salsa, jalapeños och smältost
En lakto-ovo-vegetarisk burgare med het salsa, avokado och koriander som passar lika bra på grillfesten som till vardagsmiddagen.
Portioner 4
25 min
Ingredienser
- 320 g Quorn Burgare
- 4 hamburgerbröd
- 4 skivor vegetarisk ost
- Sallad
- 1 jalapeño
- 2 avokados
- Färsk koriander
- Olja till stekning
- 6 tomater
- 1 ½ salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 jalapeño
- 1 lime
- 1 näve färsk koriander
- 1 ½ msk olivolja
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Salsa: Skär tomater i bitar. Hacka salladslök och jalapeño och blanda med tomaterna. Lägg i en pressad vitlöksklyfta, saften från en lime, färsk koriander, olivolja och blanda. Smaka av med salt och peppar.
- Stek eller grilla Quorn Burgare i olja enligt anvisning på förpackning. Lägg på en skiva vegetarisk ost när burgarna börjar bli klara och låt dem smälta.
- Montera burgarna med bröd i botten, sedan sallad, burgare, skivad jalapeño och avokado, salsa, färsk koriander och sist locket. Tips! Servera burgarna med sötpotatispommes och extra mycket salsa.