NYHETER

Enkelt Att Äta Veganskt med Quorn

Har du varit vegan så länge du kan minnas eller precis testat Veganuary för första gången? Quorn har något för alla!

Enkelt Att Äta Veganskt med Quorn

Vi tror på matens kraft. Därför jobbar vi på att utöka vårt veganska utbud samtidigt som vårt populära vegetariska sortiment finns kvar.

Share-Facebook Twitter

I vårt veganska utbud kan du nu hitta Quorn Vegan Ultimate Burger, Quorn Vegan Schnitzel, Quorn Vegan Pepperoni, Quorn Vegan Panerade Pinnar, Quorn Vegan Skivor Rökt Smak, Quorn Vegan Skivor Chicken Style, Quorn Vegan Sprödbakade Filéer British Style. Se hela vårt veganska utbud här.

Mycoprotein är huvudingrediensen i alla Quorn-produkter: En unik, näringsrik och hållbar proteinkälla som bidrar till en hälsosam och balanserad kost.

Nyckelfakta:

  • Mycoprotein är fiber- och proteinrikt
  • Mycoprotein har låg fetthalt och låg halt av mättat fett
  • Mycoprotein innehåller inget kolesterol
  • Mycoprotein är en bra källa till vitaminer och mineraler (som zink och folsyra)
  • Mycoprotein har 90 procent lägre klimatavtryck än nötkött och 70 procent lägre avtryck än kyckling, så det är bra för både dig och planeten.

Hur görs mycoprotein?

Mycoprotein framställs via en jäsningsprocess av en liten naturligt förekommande organism som heter Fusarium venenatum.

Vi använder den urgamla metoden fermentering, eller jäsning, fast i större skala – i stora specialiserade fermentorer som man också kan se i bryggerier. Här produceras mycoprotein, det ser ut som en deg som sedan kryddas och blandas med ett växtbaserat protein i våra veganska produkter – medan vi i våra vegetariska produkter använder äggvita från frigående höns. Därefter hettas produkterna först upp med ånga, för att sedan frysas ner.

Du hittar mer information om mycoprotein här.

Att tänka på när du lagar mat med Quorn:

  • Quorn kräver inte lika lång tillagningstid som kött. Du behöver inte tina upp Quorn. Kate Snow, en av våra mest rutinerade matlagare & inspiratörer, rekommenderar att man tillsätter Quorn fryst direkt i såsen, när det återstår 10 till 15 minuter av tillagningen.

  • Om du tillagat kyckling någon gång har du kanske märkt att det rinner ut vätska från köttet? Quorn Bitar gör tvärtom och absorberar såsen. Därför vill du kanske tillsätta lite mer vätska i matlagningen.

  • Quorn-produkter är otroligt bra på att suga upp smak, så när du väljer Quorn kan du räkna med att dina rätter blir smakrika. Testa till exempel en vegansk Fish Taco eller varför inte en vegansk pepperonipizza?

  • Redo för ett veganskt äventyr? Upptäck våra härliga recpt här.

Nyheter

Alla nyheter