Quorn’s mycoprotein

SUPERPROTEIN, SUPERGOTT

Quorn®-produkter är gjorda av superproteinet Quorn’s mycoprotein. Oavsett rätt så får du i dig vårt jättegoda protein som är snällt mot både dig och planeten.

Vad är Quorn’s mycoprotein?

Quorn’s mycoprotein är en högkvalitativ proteinkälla som är fiberrik, har en låg halt av mättat fett och innehåller inget kolesterol. När vi producerar Quorn’s mycoprotein utgår vi inte från några animaliska produkter, utan vi tar en naturlig näringsriktig svamp som växer i jorden, en svamp som heter Fusarium venenatum.

Därefter använder vi den urgamla processen fermentering – samma process som när man gör bröd, öl och yoghurt – för att odla Quorn’s mycoprotein. För att producera Quorn’s mycoprotein krävs 90% mindre mark och vatten jämfört med att producera vissa animala proteinkällor[1], vilket gör det till ett utmärkt exempel på en mer hållbar och näringsriktig proteinkälla för världens växande befolkning.

Datakällor : 1. Quorn Footprint Comparison Report (2021)

Lär dig mer om hur Quorn produceras

Se vår video för att veta mer om Quorn’s mycoprotein och hur Quorn produceras, och hur det gör att du kan laga riktigt goda rätter som även är bra för vår planet.

Se vårt produktutbud

Miljömässiga fördelar med Quorn’s mycoprotein

Quorn’s mycoprotein är ett unikt och näringsrikt protein som är bra för planetens hälsa.

50x lägre

Koldioxidavtrycket för Quorn’s mycoprotein är 50x lägre än för nötkött och 6x lägre än för kyckling†[1]

16 lägre

Vattenavtrycket för Quorn’s mycoprotein är 16x lägre än för nötkött och 4x lägre än för kyckling†[1]

2012

Carbon Trust har certifierat koldioxidavtrycket för Quorn’s mycoprotein sedan 2011 vilket gör det till den första vegetariska proteinkällan som har fått tredjepartsackreditering för sitt koldioxidavtryck.†[1]

Hur används Quorn’s mycoprotein i Quorn?

Quorn’s mycoprotein är otroligt mångsidigt och används som en ingrediens I alla Quorn-produkter, vilket gör att vi kan skapa den fantastiska smaken och texturen som gör våra Quorn-produkter så uppskattade. Kika runt på vår webbplats och upptäck utsökta produkter och recept som gör dina måltider till härliga smakupplevelser.

To find out more about mycoprotein visit www.quornnutrition.com

TA ETT VIKTIGT STEG!

Vattenfotavtrycket för Quorn Mince är bara 15% av nötfärs†[2]

Data sources: † Global average, 2. Quorn Footprint Comparison Report (2021)