Nyheter

När det är gott är det lätt!

Nytt år och vi teamar upp med fantastiska duon Zeina Mourtada och Michelle Coleman.

Zeina med sina grymma matlagningsskills och färska världsmästaren Michelle som äter för att prestera ger oss tre perfekta vardagsrecept.

När det är gott är det lätt!

Tre recept som visar hur lätt det kan vara att äta både nyttigt & klimatsmart.

Share-Facebook Twitter

Zeina Mourtada har tagit hela Sverige med storm med goda och lättlagade recept från världens alla kök. Hon är aktuell med boken Middagskompassen där hon och Paul Svensson tipsar om enkla, smakrika recept som också är snälla mot planeten.

Michelle Coleman, dubbel VM-guldmedaljör i simning, har begränsat med tid och äter för att prestera. Därför är det viktigt med smidiga recept som dessutom är riktigt goda.

MichelleColeman ZeinaMourtada QuornCookalong2021 copy

Nedan delar Zeina och Michelle med sig av tre recept du inte vill missa. God och enkel mat med ett klimatsmart tänk, perfekt om du vill komma igång med sundare vanor och ser ett nytt år som en bra chans till nystart.

Fried rice 2.0

Zeina tipsar om en smakrik och lättlagad rätt med Quorn Bitar och matvete som ersätter riset för ett lägre klimatavtryck. Det är lätt att göra bra val när det är gott!

4 portioner

  • 200g Quorn Bitar (färsk eller fryst)
  • 300g grönsaker (mixa fritt efter smak, de flesta grönsaker funkar strålande. Zeina har använt vitkål, morot, palsternacka, rödlök och broccoli)
  • 4 dl kokt matvete
  • 2 tsk gul curry
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja till stekning

Topping (valfritt):

  • Chili flakes
  • Lime

Hacka grönsakerna. Hetta upp olja och stek grönsakerna under omrörning tills de får önskad konsistens, låt dem gärna vara lite krispiga. Vänd i Quorn Bitar, krydda med curry och fräs under omrörning tills bitarna får lite yta. Vänd i matvete och stek lite till. Smaka av med salt och peppar. Pressa över lime, strö över chiliflakes och servera!

Proteinladdat och gott!

Michelle maxar gärna sina måltider med nyttigheter och smak. Hon tipsar om två av sina favoriträtter; en asiatisk gryta med Quorn Bitar och en one-pot sallad med Quorn Färs. Här har vi verkligen två rätter med hög craving-faktor!

Nudlar med krämig asiatisk gryta

4 portioner

Marinad:

  • 1 dl soja

  • 2 msk fisksås

  • Koriander (färsk, fryst eller torkad efter smak)

  • Chili (flakes eller färsk efter smak)

  • 1 tsk honung

  • 1 lime, pressad + limezest

  • 1 förpackning nudlar

  • 2 förpackningar kokosmjölk

Blanda alla ingredienser till marinaden och rör i Quorn Bitar och kikärter. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner kokosmjölken, blanda och ställ åt sidan med lock. Stek Quorn Bitar och kikärter tills det är varmt och fått en fin yta. Lägg upp och servera med nudlarna. Pressa över lite lime.

One-pot sallad

4 portioner

  • 300g Quorn Färs

  • 2 fetaostar

  • Svenskt havreris, 4 portioner

  • 1 gurka

  • 300g tomater

  • 2 paprikor

  • 3 äpplen

  • 1 påse sallad

  • 2 dl sweet chili

  • 1 lime, pressad + lime zest

Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Stek Quorn Färs i lite olja, salta och peppra. Skär upp grönsakerna. Blanda grönsakerna

Senaste nyheterna