Skip to main content
ProduktinformationRecept och inspirationLiknande produkter

Quorn Helgspecial

En favorit på julbordet. Quorn Helgspecial är ett lakto-ovo-vegetariskt alternativ till julskinka som dessutom är glutenfri. Ett väldigt enkelt och smidigt sätt att få till ett klassiskt julbord samtidigt som du kan minska på köttkonsumtionen under jul.

Detta är en säsongsprodukt som finns tillgänglig under perioden november – december.

127 kcal
(Per 100g)

4g fett
(Per 100g)

Glutenfri

Fryst

A
näring

Produktinformation

Rik På Protein

Glutenfri

Ingen soja

Förpackningsstorlek: 400g (fryst)

Ingredienser

Mycoprotein (65 %), rehydrerad äggvita från frigående höns, lök, rapsolja, mjölkprotein, naturliga aromämnen (innehåller rökarom, färgämne: järnoxid), stabiliseringsmedel: kalciumklorid, kalciumacetat; salt, rökt vatten.

För allergener, inklusive spannmål som innehåller gluten, se ingredienser i fet stil.

Näringsinformation

Näringsvärde Per 100g
Energi kJ 531
kcal 127
Fett 4,0g
Varav mättat fett 0,3g
Kolhydrater 4,9g
Varav sockerarter 0g
Fibrer 5,1g
Protein 15g
Salt 1,4g

Tillagning

Fryst

Helgspecial (400g)

Tillaga direkt från frysen. Avlägsna ytterkartongen och plastlådan inuti.

(ugn) 55 MIN

Låt folien sitta kvar. Låt även metallförslutningarna i ändarna sitta kvar. Stick hål i folien runt rätten minst 6 gånger med en vass kniv och se till att folien har fått ordentliga hål. Värm ugnen och bakplåten till 220 °C, varmluft 200°C/gasläge 7. Tillaga i mitten av ugnen i 55 minutes. Ta försiktigt ut rätten ur ugnen och låt den vila i 5 minuter. Ta bort ytterfolien och metallförslutningarna, skär upp och servera.

VARNING: Maträtten, folien och förslutningarna är varma.

Liknande vanliga frågor och svar

Kan jag frysa Quorn efter tillagning?

Ja, det går bra att frysa Quorn efter tillagning. Så längen rätten får svalna innan du fryser den och alla de andra ingredienserna är lämpliga att frysa och värma igen, så kan du förvara den i frysen i upp till en månad.

När du vill njuta av din frysta rätt ska du se till att du tinar och tillaga den inom 24 timmar och att rätten är genomvarm innan du serverar den.

Kan man värma upp Quorn igen?

Quorn går utmärkt att värma upp igen, så länge det har förvarats svalt i kylskåpet och konsumeras inom 48 timmar. Se till att maten är genomvarm före servering och värm bara upp den igen en gång.

Hur länge kan jag förvara Quorn i kylen efter upptining?

Du kan förvara Quorn i kylen i högst 24 timmar. Produkter kan tillagas enligt förpackningens instruktioner och omfrysas i upp till en månad.

Recept och inspiration

Vad blir det till middag? Det vet vi! Kika på våra härliga recept och hitta favoriterna som både smakar ljuvligt och är snälla mot planeten. Fiffigt värre!

Visa alla recept

Vi jobbar på att klimatberäkna den här produkten…*

Vi lägger till beräkningar av koldioxidavtryck på alla våra produkter, så att du kan se koldioxidavtrycket för gård till butik.

Läs mer
VI
RÄKNAR PÅ DET

Du kanske också gillar

Se alla produkter

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Helping the planet one bite at a time” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår med 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige, har fått sitt klimatavtryck verifierat av Carbon Trust för produktens hela livscykel. Detta betyder inte bara att vi känner till produktens klimatavtryck, utan också att vi har åtagit oss att även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läs här.