Quorn Helgspecial
En favorit på julbordet. Quorn Helgspecial är ett lakto-ovo-vegetariskt alternativ till julskinka som dessutom är glutenfri. Ett väldigt enkelt och smidigt sätt att få till ett klassiskt julbord samtidigt som du kan minska på köttkonsumtionen under jul.
Detta är en säsongsprodukt som finns tillgänglig under perioden november – december.
127 kcal
(Per 100g)
4g fett
(Per 100g)
Glutenfri
Fryst
A
näring
Produktinformation
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Förpackningsstorlek: 400g (fryst)
Ingredienser
Mycoprotein (65 %), rehydrerad äggvita från frigående höns, lök, rapsolja, mjölkprotein, naturliga aromämnen (innehåller rökarom, färgämne: järnoxid), stabiliseringsmedel: kalciumklorid, kalciumacetat; salt, rökt vatten.
För allergener, inklusive spannmål som innehåller gluten, se ingredienser i fet stil.
Näringsinformation
Näringsvärde | Per 100g |
---|---|
Energi kJ | 531 |
kcal | 127 |
Fett | 4,0g |
Varav mättat fett | 0,3g |
Kolhydrater | 4,9g |
Varav sockerarter | 0g |
Fibrer | 5,1g |
Protein | 15g |
Salt | 1,4g |
Tillagning
Helgspecial (400g)
Tillaga direkt från frysen. Avlägsna ytterkartongen och plastlådan inuti.
(ugn) 55 MIN
Låt folien sitta kvar. Låt även metallförslutningarna i ändarna sitta kvar. Stick hål i folien runt rätten minst 6 gånger med en vass kniv och se till att folien har fått ordentliga hål. Värm ugnen och bakplåten till 220 °C, varmluft 200°C/gasläge 7. Tillaga i mitten av ugnen i 55 minutes. Ta försiktigt ut rätten ur ugnen och låt den vila i 5 minuter. Ta bort ytterfolien och metallförslutningarna, skär upp och servera.
VARNING: Maträtten, folien och förslutningarna är varma.
Liknande vanliga frågor och svar
Kan jag frysa Quorn efter tillagning?
Ja, det går bra att frysa Quorn efter tillagning. Så längen rätten får svalna innan du fryser den och alla de andra ingredienserna är lämpliga att frysa och värma igen, så kan du förvara den i frysen i upp till en månad.
När du vill njuta av din frysta rätt ska du se till att du tinar och tillaga den inom 24 timmar och att rätten är genomvarm innan du serverar den.
Kan man värma upp Quorn igen?
Quorn går utmärkt att värma upp igen, så länge det har förvarats svalt i kylskåpet och konsumeras inom 48 timmar. Se till att maten är genomvarm före servering och värm bara upp den igen en gång.
Hur länge kan jag förvara Quorn i kylen efter upptining?
Du kan förvara Quorn i kylen i högst 24 timmar. Produkter kan tillagas enligt förpackningens instruktioner och omfrysas i upp till en månad.
Recept och inspiration
Vad blir det till middag? Det vet vi! Kika på våra härliga recept och hitta favoriterna som både smakar ljuvligt och är snälla mot planeten. Fiffigt värre!
Visa alla receptVi jobbar på att klimatberäkna den här produkten…*
Vi lägger till beräkningar av koldioxidavtryck på alla våra produkter, så att du kan se koldioxidavtrycket för gård till butik.
Läs merRÄKNAR PÅ DET