Skip to main content

Prova våra nya kycklingalternativ!

Vi lanserar flera spännande veganska alternativ till kyckling och slår oss ihop med två fantastiska profiler som ger tips och inspiration om hur man serverar dem.

Vi vet av detta att det är bra för både dig själv och planeten att äta mer veganskt i vardagen, men lite inspiration att anta utmaningen skadar inte.

Zeina Mourtada – drottningen av riktigt god och lättlagad vardagsmat som som aldrig får slut på idéer – visar nu hur man gör en vegansk wrap som alla älskar.

Filip Poon - mästerkocken som tar Tiktok med storm ger oss den ultimata lyxmiddagen - med veganska nuggets, buffalo wings och vegansk krispig filéburgare.

Låter det tråkigt med vegansk mat? Nej, nu är det dags att anta utmaningen och prova våra läckra veganska kycklingalternativ!

Kolla in höjdpunkter från kampanjen

Vilka veckor vi haft - det känns som att INGEN kan ha missat våra nya veganska kycklingalternativ, de har varit överallt under kampanjen! Mycket tack vara den fantastiska duon Zeina Mourtada & Filip Poon som verkligen visat att det inte behöver vara krångligt eller tråkigt att äta vego. Tack för den här gången, vi är så stolta över det här samarbetet som visar hur goda & lättlagade våra produkter är. Skrolla ner för recept och mer om produkterna!

Quorn chiqin challenge goes Hornstull

För att göra det riktigt enkelt för dig så kör vi en provsmakning! Vi bjuder på smakportioner av våra nya veganska minifiléer och våra nuggets & buffalo wings 20-21 maj i Hornstull.

Dessutom avlöser små utmaningar och quiz varann ”Är det Quorn eller kyckling?”, ”Vilken gillar du mest?”, ”Vilken grönsak är bäst för planeten?”.

Chiqin Challenge Recept

Och kan du inte komma och hänga med oss i Hornstull? Ingen panik, här är recepten våra profiler satt ihop – laga och prova själv hemma.

Produkterna Som Används I Recepten

Klicka in och upptäck fler av våra populära kycklingalternativ.

Se alla produkter

Miljömässiga fördelar med Quorn mycoprotein

Quorn mycoprotein är ett unikt och näringsrikt protein som är bra för planetens hälsa.

50x lägre

Koldioxidavtrycket för Quorn mycoprotein är 50x lägre än för nötkött och nästan 6x lägre än för kyckling†[1]

16x lägre

Vattenavtrycket för Quorn mycoprotein är 16x lägre än för nötkött och 4x lägre än för kyckling†[1]

2012

Carbon Trust har certifierat koldioxidavtrycket för Quorn mycoprotein sedan 2011 vilket gör det till den första vegetariska proteinkällan som har fått tredjepartsackreditering för sitt koldioxidavtryck.†[1]

Datakällor: † Globalt genomsnitt, 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023)

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.