Skip to main content

Hur Görs Quorn?

Quorn® erbjuder god och hållbar mat som möter den allt större efterfrågan på protein från världens växande befolkning. När man ska lösa ett globalt problem behöver man göra saker och ting lite annorlunda. Så vad gör Quorn unikt?

Quorn® erbjuder god och hållbar mat som möter den allt större efterfrågan på protein från världens växande befolkning. När man ska lösa ett globalt problem behöver man göra saker och ting lite annorlunda. Så vad gör Quorn unikt?

Quorn's mycoprotein

Quorn's mycoprotein är ett unikt protein som används i alla Quorn-produkter. Det framställs genom en jäsningsprocess av ett protein som finns naturligt i marken, liknande tillverkningen av flera populära drycker och livsmedel. Processen ger ett hållbart protein som liknar kött i smak och konsistens.

Quorn's mycoprotein kommer från den rikligt förekommande naturliga organismen Fusarium venenatum. Den upptäcktes i sydöstra England och visade sig vara väldigt näringsrik.

Ta reda på mer om Quorn's mycoprotein och Quorns näringsvärde på den här sidan: https://www.quorn.se/mycoprotein

Processen

För att producera den mängd Quorn's mycoprotein som behövs för att göra mat till miljontals människor utvecklade vi en jäsningsprocess som gör att det kan växa. Processen påminner om hur man framställer öl och yoghurt. Vi blandar näringsämnen som kommer från majs och vete med syre och essentiella mineraler för att säkerställa att varje produkt smakar riktigt bra.

Sedan tillsätter vi lite äggvita – eller potatisextrakt i våra veganska produkter – och formar produkterna. Därefter fryser vi in dem, det är den här metoden som ger alla våra produkter en struktur, textur och konsistens som är påfallande lik kött.

När produkterna är klara går det att laga vilka rätter som helst. Steka, fräsa, ugnsbaka - och i många fall äta dem direkt från förpackningen, som vårt deli- och påläggsutbud , vilket gör det väldigt smidigt när du inte har tid att laga en hel måltid från grunden. Använd Quorn till frukost, lunch eller middag – hur lätt som helst att äta mer vegetariskt och veganskt.

Inspirerande recept? Klicka här så hittar du säkert en ny favoriträtt!

Quorn Foods

Sedan 1985 har våra tre hörnstenar varit: främja en hälsosam livsstil, minska vår klimatpåverkan och möta en global efterfrågan på hållbart protein.

Vi har producerat vegetarisk mat i över 35 år och har serverat över tre miljarder måltider.

Vill du veta mer om Quorn? Gå in på den här länken.

Du hittar också svar på våra vanliga frågor om Quorn här.

Senaste nyheterna

Alla nyheter

2024 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2024 Marlow Foods.

*”Ta ett steg i rätt riktning” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår i 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige som har fått ‘CO2 Measured’ av Carbon Trust för jord till bord. Det innebär att vi känner till produktens klimatavtryck och att vi har åtagit oss även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läsa här. Quorns ”steg”-bild är ett varumärke som tillhör Quorn Foods Ltd.