När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Vegetarisk hamburgare (lakto ovo) - Flexitarian Fiesta - recept

serves
Portioner 4
serves
kalorier * Per portion

"Jag ville testa att använda något annat än ett klassiskt burgarbröd och gjorde en lite mexinspirerad variant i en småfrasig tortilla, med en krämig vitlöksdoftande guacamole och en fruktig salsa med massor av koriander. Pankofriterad lök är något av det godaste jag vet och ger härligt krisp åt det hela. Mycket grönt, även vid sidan av, och en het majjo till det – en rätt byggd på saker jag älskar, helt enkelt.” Eleonara ‘Pytte’ von Essen

4 Quorn Burgare
4 stora tortillabröd
1 msk olivolja
Salladsblad
Mango- och gurksalsa
Guacamole
Pankofriterad lök

Till servering:
Palsternacks- och morotstrassel & rostad jalapenomajonnäs.

Stek burgarna enligt anvisningarna på förpackningen. Stek bröden lätt på båda sidor i lite olivolja. Vik en ficka av bröden och lägg i sallad och nystekta burgare. Ös på med salsa och guacamole och toppa med två pankofriterade lökringar. Servera med palsternacks- och morotstrassel, rostad jalapenomajonnäs och några extra lökringar.

Ingredienser

  • Guacamole
  • 3 avokador, delade, urkärnade och skalade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och fint riven
  • 1 lime, saften
  • Mango- och gurksalsa
  • liten mango, skalad, urkärnad och fint tärnad
  • 15 cm gurka, skalad, urkärnad och fint tärnad
  • 1 liten röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 liten röd lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, saften
  • 1 kruka koriander, plockad och grovt hackad
  • Morots- och palsternackstrassel
  • 2 stora morötter
  • 2 stora palsternackor
  • 1 liter olja till fritering, t ex raps (används även till löken)
  • Rostad jalapenomajonnäs
  • 2 jalapenos
  • 1 dl majonnäs, hemmagjord eller Hellmans
  • ½ lime, saften
  • Pankofriterad lök
  • 1 gul lök, skivad i ½ cm breda skivor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mjöl
  • 1 ägg, vispat
  • 2 dl pankoströbröd

Tillagning

Guacamole
Mosa avokadon grovt tillsammans med vitlök och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

Mango- och gurksalsa

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Morots- och palsternackstrassel
Skala rotfrukterna och strimla dem på längden med en julienneskärare, eller hyvla med potatisskalare. Hetta upp oljan till ca 150 grader och fritera strimlorna i omgångar tills de blir frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.

Rostad jalapenomajonnäs
Värm ugnen till grill. Dela jalapenon på längden, kärna ur dem och lägg dem med snittytan ned på en folieklädd plåt. Grilla tills de svartnat. Lägg dem i en skål, täck med plast och dra av skinnet när de svalnat. Finhacka och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Pankofriterad lök
Separera lökskivorna till ringar, du behöver 20 stycken. Låt dem dra i mjölk i ett par timmar och sedan rinna av. Vänd dem först i mjöl, sedan ägg och sist i panko. Fritera dem i olja i någon minut tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.


trycket recept
recept som du kanske gillar