När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Quorn innehåll - Råd kring allergi och överkänslighet

Kan jag vara överkänslig mot Quorn?

Quorn-produkter har ätits i mer än 25 år och har serverats i nästan 3 miljarder måltider.

Dock är det viktigt att veta att Quorn kan innehålla allergener, såsom ägg, mjölk och gluten. Quorn rekommenderar att om man är allergisk eller överkänslig att alltid läsa igenom innehållsförteckningen på förpackningen.

Se ingredienser i fetstil. Quorn innehåller mykoprotein (svampprotein, tillhörande mögelsvampfamiljen) som är protein-och fiberrikt. Mykoprotein kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos vissa personer.

Livsmedelsverket i Storbritannien uppger att "forskningresultat uppskattar att mellan 1 av 100 000 till 200 000 människor kan reagera på det" (produkter från Quorn™).

Alla proteinlivsmedel har potential att orsaka en biverkning hos vissa personer. Omkring 1 av 200 människor förväntas vara intoleranta mot exempelvis soja.