När du besöker vår webbplats använder vi cookies som består av information som gör det möjligt för oss att behålla din anslutning till vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in eller lagrar personlig information.

#låtsmakenövertyga Twitter Pinterest YouTube Facebook Instagram

Frågor Om Quorn

Quorn Foods vehemently denies the claims and allegations made in a recent product-packaging suit filed in California. 

We take great care to meticulously list the ingredients in each of our meat alternative products. This is why our packaging contains some of the most descriptive language of any food product on the market today. 

As a company, we strive to be as transparent as possible regarding our labeling. To this end, we’re not only fully compliant with U.S. Food and Drug Administration (FDA) regulations, we exceed the Agency’s standards by providing additional information regarding the contents of our products.

Quorn Foods recently celebrated the successful delivery of over three billion meals in 16 countries across the globe. We have been in business for over 30 years because of our attention to detail, and our commitment to making nutritious, great-tasting foods that are safe to eat and sustainable for our environment. 

We regret that Ms. Birbrower claims to have been unhappy with her purchase. But we will continue to stand behind our products, and intend to strongly defend the company against these misguided assertions.

I ett fåtal fall har några fått en negativ reaktion mot Quorn, som innehåller Mycoprotein™ (svampprotein), en medlem av svampfamiljen. Mycoprotein™ (svampprotein) har ett högt protein- och fiberinnehåll. Detta kan orsaka överkänslighet hos vissa människor. Ytterligare information finns på http://www.quorn.co.uk/intolerance/
En del av våra produkter, som Quorn Bitar och Quorn Filéer, innehåller inget gluten. Vi kan däremot inte säga att produkterna är glutenfria då de produceras i en fabrik som hanterar ingredienser som kan innehålla gluten. Vi arbetar med att göra en del av våra produkter helt glutenfria och kommer att gå ut med informationen så fort detta är klart.

Vi på Quorn brinner för att kunna erbjuda våra kunder vegetariska produkter som är GMO-fria. I Storbritannien är proteinet i Quorn-produkterna icke-genmodifierat. Vi ställer krav på att alla ingredienser som vi köper in ska vara GMO-fria.

Mycoprotein™ (svampprotein), den gemensamma ingrediensen för alla Quorn-produkter, har godkänts av den brittiska organisationen Halal Food Authority (HFA). En del av våra produkter har också godkänts av HFA. Vid frågor om specifika produkter hänvisar vi till vår kundtjänst som finns under "kontakt" på vår hemsida.

Vår frysta Färs och mykoprotein har nyligen blivit godkända som Kosher av Manchester Beth Din. Besök Manchester Beth Dins hemsida och sök på Quorn för mer information om godkända produkter http://www.mbd.org.uk/site/kosher-products. Vi kommer att arbeta för att utöka detta till flera Quorn-produkter i framtiden.

I Storbritannien kan Quorns produkter inte klassas som veganska då de innehåller en liten mängd äggvita från frigående höns och då de flesta av våra produkter även innehåller små mängder mjökprotein. Vi arbetar med att ta fram ett sortiment med veganska produkter i Storbritannien, men är även stolta över den höga kvaliteten i vårt nuvarande sortiment och känner oss därför inte bekväma med att lansera ett sortiment som inte möter samma höga krav som vårt nuvarande gör. Så fort vi har ny information om detta kommer vi att släppa den.
Ja, vi är stolta över att kunna säga att våra produkter är lämpliga för lakto-ovo-vegetarianer då de inte innehåller kött. De innehåller dock ägg från frigående höns och mjölkprotein.

Vi på Quorn är stolta över vad vi gör – vi levererar god, hälsosam och säker mat till våra kunder världen över, som har ätit över 3 miljarder Quorn-måltider de senaste 30 åren.

Quorn är ett varumärke som erbjuder köttfria produkter som efterliknar kött i smak och konsistens, detta då vi ser att fler och fler konsumenter minskar sin köttkonsumtion av hälso- och miljömässiga skäl. Med 90 % lägre koldioxidavtryck än mager köttfärs är produkter som exempelvis Quorn Färs hållbara alternativ för konsumenter som vill äta mindre kött. Vi tror därför att Quorn kan spela en viktig roll i människors kost. Läs gärna vår hållbarhetsrapport för att få veta mer om detta: http://www.quorn.co.uk/sustainability/.


Quorn Foods vidhåller säkerheten i våra produkter och vi är djup engagerade i att konsumenten ska vara trygg. Några organisationer har utmanat säkerheten i Quorns produkter. Vi vill klargöra att dessa påståenden är felaktiga och saknar vetenskaplig grund. Quorns huvudingrediens – mykoprotein – har inte klassificerats som en allergen i något av de länder det säljs.

”Anaphylaxis Campaign” är en brittisk oberoende organisation dedikerad till konsumentsäkerhet för allergikänsliga individer. De fastslår: ”Enligt vår uppfattning, baserat på det vi vet idag, har farorna med att äta Quorn överdrivits. Allergier kommer förekomma, men utbredningen framstår låg. Vi han inte hitta några bevis för att Quorn är en vanlig födoämnesallergen. Under 2003 inkluderade vår databas med 7 503 personer endast en person med misstänkt allergi mot Quorn. Under 2010 var antalet två.” Livsmedelsverket i Storbritannien uppger att "forskningresultat uppskattar att mellan 1 av 100 000 till 200 000 människor kan reagera på det" (produkter från Quorn™).

Vi vill understryka att Quorns produkter är helt säkra. Liksom andra livsmedelsföretag är vi dedikerade till att upprätthålla säkerheten genom omfattande tester både internt och av externa oberoende organisationer. Vi arbetar tillsammans med de bästa tillsynsmyndigheterna i världen, bland annat Health Canada, Food Standards Australien / Nya Zeeland, Food Standards Agency i Storbritannien, EU och den amerikanska Food and Drug Administration för att säkerställa att våra produkter är säkra för dig och din familj.

Precis som med all protein- och fiberrik kost, kan Quorn produkter ha en potential att orsaka reaktioner för fåtalet konsumenter. Konsumenter bör vara medvetna om egna eventuella överkänsligheter vid införandet Quorn i sin kost. Som ansvarsfullt företag tar Quorn Foods kunders oro på allvar och undersöker förfrågningar noggrant. Förra året tog vi initiativet att uppdatera våra förpackningar med information om att mykoprotein kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos vissa personer.

Quorn har åtagit sig att förse sina kunder med goda och näringsrika måltider. Kontakta gärna vår kundtjänst om du har frågor eller funderingar, vi svarar gärna på alla frågor om våra produkter. Vi hoppas att du fortsätter njuta av Quorns måltider

Många rapporter understryker risken med en global brist på protein från och med 2050, då världens befolkning beräknas uppgå till 9–11 miljarder. Detta innebär att vi inte kan fortsätta att konsumera köttprotein i samma takt som vi gör nu. När man ger sig i kast att lösa ett globalt problem måste man göra saker och ting på annorlunda sätt. Det är därför som huvudingrediensen i Quorn är Mycoprotein™ (svampprotein), ett livsmedel som har ett högt innehåll av protein och fibrer och ett lågt innehåll av mättat fett.

Huvudingrediensen i Quorn-produkterna är Mycoprotein™ (svampprotein) som utvinns ur en rikligt förekommande naturlig organism (Fusarium venenatum), som är en del av svamp-/mögelfamiljen.

Det har inträffat ovanliga fall av reaktioner mot produkter som innehåller Mycoprotein™ (svampprotein).
Mycoprotein™ (svampprotein) har ett rikt innehåll av protein och fibrer, vilket kan orsaka intolerans hos vissa människor. Livsmedelsverket i Storbritannien uppger att ”forskningresultat uppskattar att 1 av mellan 100 000 och 200 000 människor kan reagera på det” (produkter från Quorn™). Alla proteinlivsmedel har potential att orsaka en biverkning hos vissa personer. Omkring 1 av 200 människor tros vara intoleranta mot soja till exempel.

Ja, de flesta av Quorn-produkterna innehåller äggvita. Genom att använda äggvita kan vi säkerställa en hög kvalitet i kontext och smak. Vi använder endast äggvita från frigående höns, men vi kan tyvärr inte garantera att den är ekologisk.

Under 2016 lanserade vi vårt första veganska sortiment där vi använder protein från potatis istället för äggvita. Vi jobbar hårt för att utveckla sortimentet ytterligare och lansera fler veganska produkter, men aldrig på bekostnad av den smak och konsistens man som konsument ska kunna förvänta sig av våra Quorn-produkter. Det är tekniskt avancerat att ersätta äggvitan och det finns dessutom begränsad tillgång på potatisprotein, därför kan vi i nuläget inte utlova att hela Quorn-sortimentet kommer att bli veganskt. Men vi kan lova att det kommer fler produkter, så håll utkik.  

veganskt

1. Vi minimerar användningen av palmolja

I enlighet med vår hälsopolicy strävar vi efter att använda de nyttigaste oljorna vi kan i våra produkter, vilket bland annat innebär solros- och rapsolja.

2. Vi använder endast hållbart producerad palmolja

När palmolja, som har vissa unika egenskaper, är det enda alternativet använder vi endast certifierad palmolja. Antingen certifierad som Mass Balance eller som Segregated. I takt med att tillgången på olja certifierad som Segregated ökar övergår vi mer till det, målet är att enbart använda Segregated 2017. Nya produkter som utvecklas från 2016 kommer enbart innehålla olja certifierad som Segregated. 

För mer information om RSPO och deras certifieringssystem, besök RSPO:s hemsida www.rspo.org .

Vi arbetar hårt med att tillverka helt nötfria produkter, men har för närvarande produktion på anläggningar där nötter kan förekomma.
Tyvärr är Quorns produkter inte ekologiskt certifierade.
I Storbritannien är det inte tillåtet med hälsopåståenden kring kolesterol så vi kan inte bekräfta det. Däremot finns så mycket information som möjligt kring näringsvärde på förpackningarna, i innehållsdeklarationen och informationen om allergier.

Vi är stolta över att kunna säga att inga av våra produkter innehåller natriumglutamat.

Mycoprotein™ (svampprotein), det protein som återfinns i Quorn, är ett fullvärdigt protein, och garanterar därför att du får i dig alla viktiga aminosyror som kroppen behöver.
Nej, som ett märke som erbjuder ett alternativ till kött är vi stolta över att kunna säga att vi inte använder animaliskt löpe i någon av våra produkter. I de av våra produkter som innehåller ost använder vi vegetabiliskt löpe.
Vänligen klicka dig in på följande länk för mer information om ämnet: http://www.quorn.co.uk/about/
Tack för din fråga. Vänligen kontakta vår kundtjänst som kan hänvisa dig till våra återförsäljare.
Quorn-produkternas huvudingrediens är Mycoprotein™ (svampprotein), som är en näringsrik och hälsosam proteinkälla. Mycoprotein™ (svampprotein) produceras genom jäsning, mycket likt jäsning vid bakning av bröd. Till skillnad från andra köttalternativ har inte Quorn-produkterna någon stark eftersmak. Vid mattillagning absorberar Quorn även andra smaker särskilt bra, vilket resulterar i väldigt goda måltider.
En av de största anledningarna till varför Quorn utvecklades var för att lösa den växande, globala efterfrågan på protein. Boskapshållning är en väldigt ineffektiv proteinkälla vilket gör Quorn till ett mer hållbart alternativ jämfört med kött. Som exempel är koldioxidutsläppen av Quorn Färs upp till 90% mindre än utsläppen från produktion av nötkött. Detta gör att Quorn-produkter är bättre för dig och för vår planet.
Quorn är ett svar på många globala trender, som minskad köttproduktion, vegetarianism, förebyggandet av hjärtsjukdomar, vikthållning och bekämpning av fetma och det ger konsumenter en chans att åtnjuta ett hälsosammare alternativ till vardagsmaten. Quorn efterliknar smaken och konsistensen som kött har, men med färre kalorier och mindre fett och kolesterol.
Det är viktigt att veta att Quorn-produkter kan innehålla allergener som ägg, mjölk och gluten. Dessa är tydligt märkta på baksidan av förpackningen inom innehållsdeklarationen och informationen om allergier.
En del av våra produkter har inte tillsatt mjölk, bland annat Quorn Färs och Quorn Bitar. Om intoleransen mot laktos innefattar mjölkprotein bör alla Quorn-produkter som innehåller mjölk eller mjölkderivat undvikas. Om det gäller laktosintolerans beror toleransen mot Quorn-produkterna på hur pass känslig personen i fråga är mot laktos samt på vilken av produkterna det rör sig om. Detta står tydligt märkt på baksidan av förpackningarna inom innehållsdeklarationen och informationen om allergier.