Snabb och enkel chili

En god och mustig ovo-vegetarisk måltid som är full av smak och kryddad med lite chili. Alla smakerna hos en klassisk chili, med med färre kalorier och lägre halt av mättat fett. Din nya favoriträtt?

Portioner 0

15 mins

Easy

269 kcal
(Per 100g)

20 g fiber
(Per 100g)

14 g proteinet
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök, mycket finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, mycket finhackade
  • 2 tsk chilipuré
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 400 g-burk med kidneybönor i chilisås
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl grönsaksbuljong (baserad på 1 buljongtärning)
  • Salt och nymalen svartpeppar efter smak
  • 1 rågad matsked färsk koriander, finhackad

Tillagning

  1. Värm oljan i en stor stekpanna. Stek löken i 3 minuter. Tillsätt vitlök, chilipuré och rökt paprikapulver och tillaga i ytterligare 2 minuter.
  2. Tillsätt kidneybönor, tomatpuré, grönsaksbuljong och färs. Låt sjuda i 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Krydda och smaka av och rör i den färska koriandern.