Nabb och enkel vegetarisk chili

Njut av en smakrik och saftig ovo-vegetarisk måltid med en hint av chili. Den här mättande rätten bjuder på alla klassiska smaker från en vegetarisk chili – men med färre kalorier och lägre halt av mättat fett. Perfekt för dig som vill äta balanserat, näringsrikt och gott. Kanske blir det din nya favoriträtt?

Portioner 4

30 mins

Easy

269 kcal
(Per portion)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök, mycket finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, mycket finhackade
  • 2 tsk chilipuré
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 400 g-burk med kidneybönor i chilisås
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl grönsaksbuljong (baserad på 1 buljongtärning)
  • Salt och nymalen svartpeppar efter smak
  • 1 rågad matsked färsk koriander, finhackad

Tillagning

  1. Värm oljan i en stor stekpanna. Stek löken i 3 minuter. Tillsätt vitlök, chilipuré och rökt paprikapulver och tillaga i ytterligare 2 minuter.
  2. Tillsätt kidneybönor, tomatpuré, grönsaksbuljong och färs. Låt sjuda i 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Krydda och smaka av och rör i den färska koriandern.