Wokade asiatiska zucchininudlar med Quorn Bitar

Prova en lättlagad, ovo-vegetarisk wok med Quorn Bitar. Bitarna är hälsosamma och har färre kolhydrater. Det bästa av allt? Receptet är klart på under 40 minuter.

Portioner 4

10 mins

Easy

217 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 250 g Quorn Bitar
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 3 msk soja
  • 3 msk risvin
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk ingefärsrot, hackad
  • 1 msk kokosolja
  • 2 zucchini, skuren som nudlar med en grönsakssvarv eller hyvel
  • 1 morot, skalad och skuren i tändsticksstavar
  • 2 vårlökar, skivade
  • 125 g sockerärtor, skurna i halvor på längden
  • 2 pak choi, strimlade
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk yuzujuice (om det inte finns, kan du i stället prova med 2 delar mandarinjuice och 1 del grapefruktjuice)

Tillagning

  1. Förbered marinaden genom att blanda samman marinadingredienserna i en skål. Rör ned Quorn Bitar, täck över och låt stå i kylskåp i 20 minuter.
  2. Hetta upp den vegetabiliska oljan och stek de marinerade bitarna i 4–5 minuter. Ta bort pannan från plattan och håll det varmt.
  3. I samma panna wokar du sedan zucchininudlarna och övriga grönsaker i kokosolja i 4–5 minuter, tills allt är mjukt.
  4. Servera på tallrikar, toppa med de marinerade Quorn bitarna och ringla över dressing.