Frasiga vegetariska smördegspiroger med Quorn Färs och mangosalsa

Härliga och frasiga vegetariska smördegspiroger med en alldeles fantastisk mangosalsa till. Quornfärspiroger smakar lika gott som piroger med köttfärs, så de är ett läckert alternativ för de som föredrar en vegetarisk kost. Servera som plockmat vid nästa bjudning eller lyxa till fredagsmiddagen. Familjen kommer garanterat älska denna rätt.

Portioner 4

45 mins

undefined

Ingredienser

  • 100 g Quorn Färs
  • 2 msk tacokrydda
  • 50 g kokt sötpotatis
  • ½ gul lök
  • Röd chili efter smak
  • 1 vispat ägg
  • Vegetariska smördegsplattor
  • Mangosalsa:
  • 1-2 mogna mangor
  • ½ gurka
  • 1 röd chili
  • ½ rödlök
  • 2 lime
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Koriander efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Hacka lök och röd chili fint och bryn i valfritt matfett i panna tillsammans med Quorn Färs och tacokrydda. Ta bort från plattan och låt svalna helt när fyllningen har brynt färdigt.
  3. Hacka färdigkokt sötpotatis och blanda ner i den svala färsen. Lägg upp färska smördegsplattor, klicka en sked färsfyllning på varje platta och vik ihop till piroger. Nagga pirogerna med gaffel och pensla med vispat ägg. Baka i ugnen på 250 grader tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.
  4. Mangosalsa: Skala och tärna mango och gurka. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skiva löken i tunna klyftor. Blanda allt i en bunke. Pressa över limesaft, häll i olja och salta. Grovhacka koriandern och vänd ner i salsan.
  5. Servera varma smördegspiroger med mangosalsa.