Steamed burger buns

Imponera på dina gäster med det här receptet på ångade, lakto-ovo vegetariska buns! Lägg på en härlig Quorn Burgare och toppa med grönsaker för en extra krispig upplevelse.

Portioner 0

0 mins

A Challenge

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare (320 g)
  • 1 msk sesamolja till stekning
  • Salt
  • Chiliflakes Steamed buns: (OBS. Vid ångning är det extra viktigt att man använder precis rätt mängd ingredienser. Därför rekommenderar vi att du helst använder angivelserna i vikt om du har en köksvåg hemma.)
  • 20 g jäst
  • 175 g (1,75 dl) vatten (37 grader)
  • 300 g (5 dl) vetemjöl
  • 5 g (1 tsk) salt
  • 30 g (2,5 msk) socker
  • 1,5 g (1,5 krm) bakpulver
  • 40 g (0,5 dl) olja Tillbehör:
  • 2 buns/port
  • Gingerchilisås, 1 msk/port
  • Romansallad, bruten i bitar
  • Morot
  • Sesamfrö
  • Koriander, färska blad

Tillagning

  1. Steamed buns: Lös upp jäst i vatten, häll i socker, salt och olja. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Häll ner mjölblandningen i vätskan. Kör i degblandare 15 minuter tills degen är glansig, seg och väldigt slät. Låt jäsa till dubbel storlek, 40–50 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i bitar och forma till bollar, cirka 30 g/bun. Kavla degbollarna ovala och avlånga. Pensla lite olja och vik över så att den ser ut som en bulle. Låt jäsa på smörpapper i 45–60 minuter.
  3. Koka vatten i kastrull. Ställ bambulåda på kastrullen och lägg i det antal bullar som får plats. Har du ingen bambulåda kan du ånga en bulle i taget i ett durkslag. Ånga bullarna över kokande vatten i 6-8 minuter. Ta upp och låt svalna.
  4. Skala morötter och strimla/skiva tunt med potatisskalare eller mandolin.
  5. Stek Burgarna i sesamolja på medelvärme, cirka 4-5 minuter/sida. Salta och strö över chiliflakes.
  6. Fyll de ångade bullarna med Quorn Burgare (1/2 burgare/bun), morot, sallad, sesamfrön, gingerchilisås och rikligt med koriander.