Imponera på dina gäster med det här receptet på ångade, lakto-ovo vegetariska buns! Lägg på en härlig Quorn Burgare och toppa med grönsaker för en extra krispig upplevelse.
Chiliflakes
Steamed buns:
(OBS. Vid ångning är det extra viktigt att man använder precis rätt mängd ingredienser. Därför
rekommenderar vi att du helst använder angivelserna i vikt om du har en köksvåg hemma.)
20 g jäst
175 g (1,75 dl) vatten (37 grader)
300 g (5 dl) vetemjöl
5 g (1 tsk) salt
30 g (2,5 msk) socker
1,5 g (1,5 krm) bakpulver
40 g (0,5 dl) olja
Tillbehör:
2 buns/port
Gingerchilisås, 1 msk/port
Romansallad, bruten i bitar
Morot
Sesamfrö
Koriander, färska blad
Tillagning
Steamed buns: Lös upp jäst i vatten, häll i socker, salt och olja. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Häll ner mjölblandningen i vätskan. Kör i degblandare 15 minuter tills degen är glansig, seg och väldigt slät. Låt jäsa till dubbel storlek, 40–50 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i bitar och forma till bollar, cirka 30 g/bun. Kavla degbollarna ovala och avlånga. Pensla lite olja och vik över så att den ser ut som en bulle. Låt jäsa på smörpapper i 45–60 minuter.
Koka vatten i kastrull. Ställ bambulåda på kastrullen och lägg i det antal bullar som får plats. Har du ingen bambulåda kan du ånga en bulle i taget i ett durkslag. Ånga bullarna över kokande vatten i 6-8 minuter. Ta upp och låt svalna.
Skala morötter och strimla/skiva tunt med potatisskalare eller mandolin.
Stek Burgarna i sesamolja på medelvärme, cirka 4-5 minuter/sida. Salta och strö över chiliflakes.
Fyll de ångade bullarna med Quorn Burgare (1/2 burgare/bun), morot, sallad, sesamfrön, gingerchilisås och rikligt med koriander.